XTERRA VM, Hawaii d. 23.10.2016 – løbsberetning

img_3206Det viste sig at blive hårdere end ventet at jagte en medalje ved dette års XTERRA VM.
Efter sidste års uheld med en brækket ankel og en sluttid kun 7 sek. fra podiet, var jeg opsat på at give den hele armen forhåbentlig med et større overskud til også at nyde anstrengelserne.

På Maui
Med ankomst en uge før ræs var der god tid til at nyde livet som solbader, svømme med skildpadder, være turist og hænge ud med de andre danske atleter til både hygge og træning. Jeg oplevede Maui´s smukke natur, de fantastiske udsigter og rige dyreliv fra cykel, i løbesko og iført badedragt og svømmebriller. En ren drøm at være på Hawaii igen.
img_3006.jpgJeg fik afprøvet ruterne til alle discipliner, og det tegnede perfekt. MTB ruten knastør med godt greb og fantastisk flow, løberuten stejl og hård – og på Flemming Beach, hvor svømmestarten skulle gå, var der konstant kæmpebølger. Jeg er rimelig habil svømmer og føler mig tryg i vandet, så nok ikke en ulempe for mig.

 

Læs resten

DM guld i Cross Triatlon ved Svendborg

IMG_4663DM GULD – CROSS TRIATLON 2016….
For første gang nogensinde blev der i år afholdt DM i Cross Triatlon. Lidt tankevækkende, at det ikke er sket før, med den succes sporten allerede har i XTERRA regi og i andre lande.
Ikke desto mindre skal Danmark være vært, når der i 2018 skal afvikles VM i 4 forskellige triatlon discipliner, herunder Cross Triatlon. Som et nyt koncept vil man fra 2017 samle 4 VM´er under et i samme uge, hvilket også kommer til at gøre sig gældende i Danmark. Her er det de fynske klubber, der står sammen som arrangører, og bruger nu de næste år til at planlægge, øve og optimere på de forskellige stævner. Det giver os som udøvere en unik mulighed for at komme ud og prøve forholdene de enkelte steder og komme med feedback. Læs resten

XTERRA VM venter……

XBelgienEfter et uheldigt XTERRA VM i 2015, hvor en brækket ankel tidligt i løbet betød at en sikker medalje blev udskiftet med en 5. plads få sekunder fra podiet, besluttede Anne-Mette at prøve at forbedre resultatet i 2016.
I håb om at opnå tidlig kvalifikation og dermed få ro på resten af sæsonen og plads til nogle flere adventurerace tilmeldte jeg mig XTERRA Belgien – spændt på dette års form og udfordringerne et nyt sted. Desværre blev det uden svømning, da voldsom regn i Frankrig og Belgien betød kraftig strøm i floden, der også var noget mudret. I stedet blev det en duathlon med en ekstra løberunde som start. Ikke lige min fordel, men godt vores sikkerhed kom først.
600 løbere på startstregen, der skulle kæmpe om at komme godt fra start for at undgå flaskehalse på den efterfølgende MTB rute. Uha, stemningen var elektrisk. Mit overblik forsvandt fra det sekund startskuddet gik. Jeg havde ingen anelse om min placering i forhold til konkurrenter, og da vi ikke havde numre i rækkefølge, kunne man heller ikke følge med i skiftezonen. Så det var bare om at yde det bedste hele tiden. Læs resten

Læs om altmuligatlet Anne-Mette på Skiftezonen.dk og i Fyens Stiftstidende.

Fyens1Pressen er fremme i skoene, når Team Fit4Run fører sig frem ude i den store verden.

Fredag d. 27.11. bragte Fyens Stiftstidende en stor flot artikel i tillæget LIVSSTIL om Anne-Mettes rejser og oplevelser til Crocodile Trophy i Australien og Xterra VM på Maui, Hawaii.Fyens2

Artiklen er skrevet af Trine Grauholm, som kom fint på sporet af hvad det er der fanger Anne-Mette.

På Skiftezonen.dk der er en spændende hjemmeside om triathlon, kan du læse om både Anders Kronborg og Anne-Mette´s oplevelser ved Xterra VM.

Xterra VM, Maui – Hawaii d. 1.11. 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVerdensmesterskabet i Xterra -crosstriathlon blev en fantastisk oplevelse, men også et stævne med en del bump på vejen.
Anne-Mette fik kvalifikationen i hus allerede i juni ved Xterra Sweden. Og så gik planlægning og målrettet træning ellers igang. Men det skulle desværre ikke gå så nemt. Først kom en skadet lysken i vejen, og da formen så igen var opbygget, stod knæet af. Med et knæ ramt af slidgigt er træningsmængden altid en balancering på en knivsæg. Det var tæt på stævnet, så eneste løsning var en blokade. Det blev nu muligt at træne igen, og så kunne turen gå mod Hawaii og VM i skønne omgivelser.
Efter 24 timers rejse og 2 flyskift stod Anne-Mette i Maui’s lufthavn. Her fik hun udleveret en smadret cykelkuffert, som næppe ville komme på flere rejser. Heldigvis havde cyklen ingen skader. Læs resten

Xterra Danmark, Tisvildeleje d. 29.8.2015

SvømXterraDK2015Anne-Mette Mortensen, DNF – but mission completed!
Det er så meget nemmere at acceptere, at løbet ikke blev fuldført, når det var planlagt før start. Jeg balancerer hele tiden på en knivsæg med hensyn til træning. Med div. operationer og skavanker bag mig, gælder det om hele tiden at ramme et passende niveau for ikke at få skader. Og lige nu, ville 10 km terrænløb ikke være godt for de næste måneders træning frem mod Hawaii. Så jeg besluttede at tage til Xterra Danmark uden mine løbesko og så bruge de 2 første dicipliner som træning og bare få en god oplevelse – stemningen får man nogle gange med på en anden måde, når man ikke selv er i konkurrence.
Fredag aften var jeg med på rutevisning ført an af ingen ringere end Xterra verdensmesteren, der ikke var nærig med at give gode råd. Trods heftigt regnvejr hele eftermiddagen var sporet tørt og lækkert. Ikke specielt krævende, men passende til et Xterra løb, hvor vi skulle køre 2 omgange a 15 km.
Aftensmaden kunne jeg hygge mig med i campingvognen hos Dorthe og Karsten – trivenner fra Fredericia, inden det gik mod Lynge og nattelogiet ved Anni og Malene. De var nu ikke hjemme, da Team Fit4Run også skulle køre Yeti adventurerace i Silkeborg, så en travl weekend for teamet. Læs resten

Nullermand, 1/4 IM Kerteminde d. 16.8.2015

Nullermand1.2015Endnu et tristævne i lokalområdet lokkede Anne-Mette ud at konkurrere. Denne gang inviterede Kerteminde Triathlon Klub til 1/4 IM – 1000m svøm, 45 km cykling og 10 km løb. Man kunne dog også nøjes med den halve distance.
Cykelruten var kørt igennem på fredagens træning, og det var en hård rute med masser af bakker. Så godt med væske og gels blev sat på cyklen. Det er jo vigtigt at kunne fylde energidepoterne op undervejs, så man er toptunet til det efterfølgende løb. Der kom også bøjler på styret – sådan lidt tri wannabee-agtig, og alt var klart til et godt stævne.
Inden start var der god tid til at svømme lidt og snakke med de omkringstående. Heldigvis stod jeg godt fremme, for midt i en hyggelig sludder lød hornet, som var startsignal. Der var gode forhold til svømningen med klart vand uden vandmænd, og der var kun små bølger. Det kan man så også sige om bøjerne. De var rimelig svære at se i virvaret af badehætter, men så måtte man jo bare følge strømmen. 2 omgange for os der skulle køre 1/4 IM. Jeg synes det blev lidt af en zig-zag tur, men det lykkedes at komme op af vandet som første dame lige i hælende på Claus-Massør-Myltoft. Læs resten

Nyborg minitri d. 8.8.2015

IMG_1823.JPGDet er en god mulighed for at træne skift i triatlon, når man kører de helt korte distancer. Så Anne-Mette fik meldt sig til triatlonstævne i Nyborg. Det betød, at racercyklen skulle findes frem bagerst i garagen og være stand-ind for MTB’en. Distancerne var 400m svøm, 18 km cykling og 4,2 km løb – altså 1/10 ironman. Storebælt viste sig at være et køligt bekendtskab, og luftens temperatur heller ikke noget at prale af, så valget stod, i modsætning til de oprindelige, på at gøre svømmeturen i våddragt. Svømningen var hurtigt og let overstået, og jeg var oppe af vandet som 5. dame. I skiftezonen var der en smule trængsel, fordi vi på den korte distance ikke var blevet spredt ret meget. Men jeg kom fint afsted på cyklen. Lidt uvant at køre på raceren, men fandt ind i en fin rytme og holdt omkring 32 km/t. Læs resten

EM cross triathlon, Schlushsee d. 19.7.2015

em.maalDet smukke Schwarzwald i Tyskland var rammen om dette års EM i cross triathlon – 1500m svøm, 30 km MTB og 10 km terrænløb. Anne-Mette havde set frem til at forsvare det gode resultat fra sidste års VM. Denne gang dog i en ny aldersgruppe, hvor både verdensmesteren og viceverdensmesteren stillede til start.
I alt 4 danske atleter og tilhørende heppere havde taget turen til det sydtyske, så vi tog på fælles rutegennemsyn. Der er enestående MTB terræn lige udenfor døren, men det var ikke udnyttet maksimalt på den valgte rute, hvor eneste rigtige udfordring var en lang fed nedkørsel. Det europæiske triathlon forbund synes dog selv, det var en meget svær teknisk rute. Løberuten blev ikke mærket op før løbet, så den kunne vi kun tjekke i grove træk. Her var der en blanding af bred skovvej og lækker kuperet singletrack med rødder og sten i den ellers bløde skovbund. Læs resten