Nordisk eXtrem Marathon, Silkeborg d. 30.-31.5.2016

nxm2Anne-Mette havde Nordisk eXtrem Marathon debut i weekenden:
Mine gamle stænger har fået tæv af Søhøjlandets bakker (læs: bjerge), dynd, sump, moset, knædybt mudder, over-hoved-dybt vand, tæt skov og så lige masser af højdemeter…..
Et rimelig overskueligt trailløb på 21 km, blev med et trylleslag ændret til et 50 km find-selv vej løb med Malene Bredahl, da Tine Amstrup-Hansen var skadet. Jeg overvejede nu ikke stand-in jobbet så længe, for det kunne da kun blive en af de sjove udfordringer.
På trailløbet får man transporteret sit grej, så jeg have egentlig set frem til en luksus tur. Nu blev det i stedet en minimalistisk tur, hvor vi selv skulle slæbe alt grej, tøj, mad og lign. på hele turen. Rygsækken med sovepose, liggeunderlag, vindtæt sæt, ekstra trøje og sokker, mad, 1 liter væske og så 1. hjælp, kogegrej og telt til deling, endte på 5 kg efter en del grejnørderi!
På første etape brugte vi 27 km på at finde alle poster, der selvfølgelig var placeret, så vi blev max. udfordret af terrænet. Og skal hilse og sige, at der er pænt kuperet i Silkeborg skovene.
Læs resten

DM ultralang o-løb, Grib Skov d. 31.10.2015

MB.DMultra2015Ultralang i denne sammenhæng betyder 14 km i luftlinje med 17 poster. For Malene betød det i dag omkring 20 km og for Anni 19 km. Vi fik begge de 17 poster uden fejlklip. Så langt så godt….. På vej til start fik Malene givet Anni de sidste tip – husk at bevare roen, når starten går, også selvom alle de andre styrter afsted – Vær opmærksom på flere “opfang” i naturen, så der ikke bare bliver løbet med fuld gas med hovedet under armen. Vigtige ting at huske, specielt når det var første løb med svær orientering.
Selvom vi løb hver vores aldersgruppe, havde vi den samme bane og kunne derfor nørde banen igennem bagefter med vores vejvalg og tider til de enkelte poster. Det er god læring til næste konkurrence. Malene havde en hård dag på ruten. Hun gik helt sukkerkold, og da der ikke er energiposter undervejs, og hun heller ikke selv havde med,  betød det 3 timer og 10 minutter i skoven. Det kostede et par bom, og det var en meget udbrændt Malene, der krydsede målstregen. Anni brugte 2 timer og 38 min. Da det var Annis første DM i orienteringsløb, og det blev gennemført med et minimum af småfejl i forhold til erfaring og niveau, så var hun svært godt tilfreds med sin 4. plads i aldersgruppen 40-45 år. Selvom Malene havde en meget lang dag i skoven, så blev til bronze i hendes aldersgruppe.

Skawdysten, Skagen d. 10.-12.7.2015

IMG_1711.JPGSkawdysten består af 3 orienteringsløb i Skagen og omegn og 1 mtb-o løb. Anni valgte at deltage i de 3 o-løb, hvoraf det ene var en bysprint mellem turisterne i Skagen by. Det blev en spændende start på weekendens udfordringer, og det gik faktisk ok i betragtning af hvor lang tid det er siden, jeg sidst har haft kort og kompas i hånden. Små fejl sneg sig ind, men blandt rutinerede folk koster det at lave små fejl. Det blev til en tilfredsstillende 7. plads ud af 20.
Lørdag var det tid til at prøve orientering i Skagen plantage, som også indbefattede klitter… pyha, der var jeg tæt på at give op efter de første 4 poster. Allerede post 1 skabte store problemer, og det tog mig 12 min. at finde den.. hm .. post 3 fandt jeg efter 16 min, og først fra post 5 fandt jeg rytmen nogenlunde. Umiddelbert var terrænet svært for mange, da flere løb forvildede rundt og spurgte om hjælp til at finde ud af, hvor vi var på kortet. Selv jeg blev spurgt 2 gange, og den ene gang anede jeg heller ikke selv hvor jeg var på kortet. Jeg løb ca. dobbelt så langt, som jeg burde. Det er jo dejligt med km i benene, men det gav også mange frustrationer. Specielt da jeg blev slået af en svensk dame med to nye kunstige hofter.
Dag 3 bød endnu engang på klitter og klitplantage, men denne gang med bedre succes. Jeg Rykkede fra en 19. plads lørdag til en 7. plads ud af 30 søndag. Yes…… Jeg er tilbage på sporet og på rigtig kursus. Så kan der med god samvittighed leges turist i skønne skagen.

Nordisk Extrem Marathon – part 1, Ry d. 30.5.2015

NXM1Malene fra WATeam dammede makkerpar med Tine og fortæller om oplevelsen:

Hvordan ved man om man har teamet op med den rette partner?
Jo, det ved man når hun hiver brunsviger op af tasken……………….men inden vi når til brunsviger, så har der jo ligget en lang forberedelse til årets sportslige mål nemlig NXM 2015. 35 kilometers orienteringsløb i fugleflugtslinje på løbeben i Søhøjlandet Silkeborg over to dage, med telt, kogegrej og proviant på ryggen.
Jeg har ikke prøvet dette løb før, så da Tine fra Team Fit4run spurgte om jeg ikke ville løbe NXM med hende, vidste jeg slet ikke hvad jeg havde signet mig op til. Først og fremmest skulle jeg jo have cykelben forvandlet til bjerggeds-løbeben i løbet af et halvt år. Kan det lade sig gøre overhovedet? En af værktøjerne til at nå derhen var at Endomondo løbeture blev delt på SMS, så vi hele tiden holdt hinanden til ilden, hvilket var super motiverende.
Jeg har løbet på hold i Adventurerace med Tine, men har ikke løbet alene med hende og kender slet ikke hendes grænser (og nok heller ikke ironi), da hun oftest har haft mig i løbetræk på AR turene. Men udgangspunktet var at jeg var underdog. Læs resten

Nordisk Extrem Marathon – part 2, Ry d. 30.5.2015

nxmEn oplevelse beskrevet af Annis makker fra Team Anneberg, Lise Kronborg:

Hvis idé var det?
Jeg står på startstregen med makker Anni lørdag kl 16. Det er Annis idé. Jeg er bare med. For vores fødder ligger et stort kort over Søhøjlandet alias området omkring Himmelbjerget.
10-9-8. ”Jeg ved ikke, om jeg kan det her”, siger jeg til Anni. Den tanke fylder en del i mit hoved lige der. 7-6-5. Forude ligger 2 etaper over to dage i klassen X50 til Nordisk Extrem Marathon. Dvs. 50km orienteringsløb i svært terræn, med 5-6kg på ryggen, en skidt vejrudsigt og flere kolde svømme passager. 
4-3-2. Fuck, fuck, fuck! …1. Go! Kroppen bedrager mig for vildt. Den løber bare afsted. Følger flokken som en anden lemming og fornægter al fornuft. God dammit Alexis! Læs resten

Påskeløbene, Mols d. 2.-4.4.2015

påskeo-løbAnnis første o-løbs tur skulle gøres med stil, så det blev til 3 dage i Mols Bjerge sammen med 1800 andre o-løbere fra hele Norden. Der skulle også køres lidt MTB på det sprøde spor i Ebeltoft.
Jeg er stort set helt grøn i orientering, selvom jeg har passeret de 40. Har dog vundet en konkurrence i orienteringsløb i Odense, hvor det viste sig, at konkurrenterne var en flok børn som gik mig til navlen. Siden da er det kun blevet til et par enkelte orienteringsløb.
Så spændingen var stor da jeg skulle løbe 1. etape. Jeg havde set, at alle gik rundt med en dims om armen, og så måtte jeg jo også eje sådan en. Fik den købt, sat på armen, løbsnummer og kompas fundet frem og så afsted mod starten. Lige som jeg skal til gå i startboksen, opdager jeg at min SI brik stadig ligger i tasken på stævnepladsen 1 km væk. Jeg får den hentet og kommer 5 min for sent til start. Rigtig skidt start at stå med puls 200 og så løbe sit næsten første o-løb på mellemsvær bane. Læs resten

Vinterlang o-løb, Amager d. 25.1.2015

AP.oløbEn 12 km rute med 18 poster på Amager. Hvor svært kan det være og hvor meget natur er der mon på Amager…. var min (Annis) første tanke. Så den napper jeg, selvom jeg ikke lige kan huske, hvornår jeg sidst har løbet et almindeligt o-løb, med mig selv som navigatør.
Malene (kyndig i orientering) havde lokket mig med, da det var på tide at jeg fik styr på kort og kompas.
Inden starten havde jeg en plan A og plan B, så jeg kunne komme sikkert i mål igen.
Plan A var at løbe bag Malene til post 1 og samtidig finde ind på kortet og komme sikkert i gang og så ellers stikke af så hurtigt som muligt, da jeg vidste jeg var hurtigere på løbeben men ikke på orientering. Rask gik det mod post 1, og jeg syntes slet ikke jeg var med på det kortet, så jeg valgte at blive bag Malene til endnu en post. Hun var heldigvis så venlig også at fortælle, at jeg skulle bruge kompasset og få vendt kortet rigtigt inden vi løb videre – aha det hjalp, og så var jeg i gang – troede jeg. Næste sted hvor jeg ville dreje var igen helt galt, og nu tog jeg beslutningen om at blive ved Malene i hvert fald til midtvejs – altså til post 9-10 stykker. Jeg løb det meste af tiden lidt foran, så jeg lige kunne stå og orientere selv, men ikke længere væk end jeg kunne nå at smutte efter Malene igen.

Læs resten

Bjørkliden Artic Mountain Marathon, Lapland d. 15.-16.8.2014.

Til Nordisk Extrem marathon i maj vandt Camilla og Anni en fristart til et selvforsynende orienteringsløb over 2 dage i Lapland. Efter nogle ugers overvejelse blev det besluttet, at vi bare måtte afsted og prøve vores grænser af for løb i bjerge med oppakning.
Så vi drog forventningsfulde mod Lapland. For også at få lidt viden om fjeldet tog vi onsdag aften til sikkerheds- og navigationsmøde. Vi fik lidt tips og tricks af svenskerne og sov de første to nætter i terrænet i vores konkurrence telt. Vi fandt hurtigt ud af, at der skulle mere tøj til for at holde varmen. Så der blev  pakket lidt ekstra tøj i rygsækken og handlet  i svenskernes fortrukne butik – Häglöf. Hjemmefra troede vi, at vores værste fjende skulle blive myggene,  men det viste sig at blive kulden og for Annis vedkommende de lange nedløb.
Hele vores oppakning blev vægtoptimeret hjemmefra, så vægten på vores rygsæk med alle herligheder viste 6 kg pr person (ekstra tøj, mad, sovepose, telt, liggeunderlag, kogegrej m.m.), så godt tilfreds med vægten af rygsækken smuttede vi spændte på det ukendte eventyr til startlinjen. Camilla skulle være navigatør med kompas og højdemåler som vigtigste redskab, da vi helt sikkert ville løbe ind i dårlig sigtbarhed. Læs resten

Nordisk Extrem Marathon, Silkeborg d. 31.5.-1.6.2014

Anni og Gry var med ved et af Danmarks hårdeste extrem løb. Her er en lille historie om oplevelserne.

DAG 1
Gry og jeg havde i lang tid gået med en drøm om at blive de første kvinder til at gennemføre kongedistancen med 70 km orienteringsløb incl. oppakning. I rygsækken var alt det obligatoriske udstyr: Et omsyet Harald Nyborg telt som med stænger vejer 750 g, letvægts soveposer og liggeunderlag, hjemmegjort kogegrej af foliebakker, tør trøje til natten, tørkost og energi. Vi havde på forhånd regnet med at bruge ca. 8 timer med at løbe pr dag, så meget af vægten var energi og vand.
På start linjen blev vi mødt af stor opbakning og hyldest fra de andre løbere, da det blev annonceret at vi som første rent kvindehold skulle forsøge at gennemføre X70. Så kom informationen om, at gennem de 12 år løbet har eksisteret er gennemsnittet på gennemførelse kun 3 ud af 10 hold. Det rystede os et kort øjeblik, men gav også enorm meget blod på tanden.
Vi havde alle fået udleveret en GPS tracker, så andre kunne følge os live hele vejen. Men det gav også mulighed for selv at nørde kort bagefter, og se hvor vi satte de andre eller selv havde bommet. Læs resten

Jule AR, København og aha løb, Højstrup d. 14.12.2013

Copenhagen adventure sport var vært for et lille juleadventure løb i København NV på max 4 timer. Derefter afslutning med gløg og æbleskiver. Anni havde lavet team med malene fra WATeam, og de stod klar kl 10 til at løse puslespil med et o-løb på. Det blev et lidt anderledes race, da en stor del foregik i Københavns gader. Lysreguleringer og andre trafikater var lige så vigtige at holde øje med som kortet. Malene er rutineret på MTB-O, så den fik fuld hammer gennem gaderne. Anni holdt øje med folk som krydsede cykelstierne, og bildøre som blev åbnet.
Efter prolog og første MTB-O stræk kom vi frem til o-løbet sammen med det førende herre hold. O-løbet gik fejlfrit, og så var det videre på cyklen igen med ca 1 times MTB-O inden sidste o-løb. Igen kom vi frem på cyklen lige efter herreholdet. Vi løb et godt o-løb, inden vi på cyklerne snuppede de sidste poster mod mål. Læs resten