DM marathon kajak, Silkeborg d. 7.8.2021

Silkeborg lagde vand til weekendens DM / NM kajak på marathon distancen.
Med god form og gode træninger i bagagen, glædede Anne-Mette sig til igen at mærke suset, fra det sekund der bliver råbt “READY GO”.
Starten gik i det fineste vejr, men skal da lige love for, at det ændrede sig til det vildeste uvejr. Skybrud, lyn og torden lige over os gav både roere og ikke mindst arrangører udfordringer.
Jeg fik en fin start og fik lagt mig i spidsen for dame masterfeltet.
På første omgang havde jeg følgeskab, men efter overbæringen var jeg alene resten af vejen.
Jeg roede i mål som første dame og sikrede mig et danmarksmesterskab.
Silkeborg er vært for EM Marathon i 2022. Det er jo fristende….. Jeg har ikke givet slip på kajakroningen endnu.

Ny DM titel i kajak og endnu et VM venter…..

DMkajak2016.3Anne-Mette har endnu et stort mål for 2016 i en af sine individuelle idrætsgrene.
DM marathon kajak på Bygholm Sø – ambitionen at vinde min aldersgruppe, så nu skulle overarmene tale……..
Kajaktræningen har ikke haft den højeste prioritet på det seneste, men jeg ville satse på at få glæde af min ellers stigende formkurve. Til september er planen at stille til start ved masters VM, også i marathon kajak. Så var det jo perfekt at få testet kajakformen af – og også startskuddet til at få intensiveret kajak træningen lidt frem mod VM.
Alle master damerne startede samtidig, og man kunne på den måde både konkurrere med og få glæde af roere i andre aldersgrupper.
Strategien var at komme hurtigt fra start og se, hvem der kunne være med på et samarbejde. En yngre roer Lise Gram og jeg fik hurtigt et hul til resten af feltet. Da vi ikke var direkte konkurrenter, blev vi hurtigt enige om at hjælpe hinanden rundt – så måtte vi tage det interne opgør på sidste omgang. Læs resten

DM Masters sprint kajak, Brabrand Sø d. 6.6.2015

DM5000m2Afbud til DM i triathlon pga lyskenskade blev i stedet til en gang ren retro kajak! Godt armene kan, når andre kropsdele strejker.
Der er over 20 år siden Anne-Mette sidst har stiftet bekendtskab med distancerne til kortbaneroning, så det var med spænding at der skulle prøves kræfter med 200m, 500m og 5.000m i enerkajak ved DM på Brabrand Sø.
Jeg havde glædet mig til masser af sol, spejlblankt vand og ellers en hyggelig dag med nogle gode konkurrencer på vandet. Det blev i stedet en yderst udfordrende dag med store bølger og masser af vind – en dårlig kombi med smalle kapkajakker. Læs resten

DM marathon kajak, Hvidovre d. 7.9.2014

Årers DM slag stod i Hvidovre, hvor Anne-Mette ikke har roet siden de legendariske juleræs i 90′ erne. Arbejdet kaldte lørdag, så det var ikke muligt at forsvare DM titlen i enerkajak. I stedet blev Anne Mette kapret til en 2′ er kajak om søndagen af den noget yngre Helene fra Ålborg. Det kvalificerede makkerparret til at ro i yngste mastergruppe 35-39 år. Uden nogensinde at have roet sammen før, mødtes vi lørdag aften i Odense for at vælge kajak. Desværre kunne klubbens kap-toer ikke indstilles, så jeg kunne ro optimalt. Derfor faldt valget på den noget tungere og langsommere turkajak. Det ville dog give mulighed for at trække igennem uanset vejret.
Vi glædede os til løbet, hvor 8 kajakker var til start. På startsignalet røg vi afsted som skudt ud af en kanon og kom med i førergruppen, hvor hele 5 både var samlet. Det tegnede til at blive et spændende og løb. Men en kajak kæntrede i den tætte dyst på første omgang og en anden sakkede bagud, så vi var 3 tilbage foran. På de 17,5 km var der 4 strandoverbæringer. De gik alle rigtig fint trods den tunge kajak, og vi var nu kun 2 i front. Vi lå med en rigtig god fornemmelse af overskud.
I 3. Overbæring må jeg droppe mit siddeunderlag, som ikke længere lå ordentligt. Og så fik vi pludselig udfordringer med at sidde lige i kajakken. Jeg blev ved med at glide helt ud i den ene side af sædet, og Helene kæmpede bagi for at rette op til den anden side. På de sidste 2 km blev det så slemt, at vi måtte opgive at være med i opløbet, som vi ellers havde glædet os til. Vi var lidt ærgerligt over at miste muligheden for at vinde guld på de sidste km, men alligevel godt tilfredse med at vi i feltets tungeste kajak og eneste turbåd kunne sidde med foran. Så vi endte med at blive godt tilfredse med sølvmedaljerne efter en god og tæt dyst. Og så taper jeg i øvrigt underlaget ordentligt fast næste gang!

NM marathon kajak, Silkeborg d. 5.7.2014

GULD!!
På Silkeborg Langsø skulle slaget på marathon distancen stå mellem de nordiske lande – i øvrigt var det åbne nordiske mesterskaber, så alle nationer kunne deltage.
Anne-Mette, der har holdt lidt liv i kajakken efter erhvervelsen af en konkurrencedygtig model, skulle selvfølgelig være med i masterklassen.
I kajakklubben er der trænet lidt ekstra i at komme op af kajakken og i igen i en fart. Det er vigtigt, når man skal op og løbe med kajakken – en væsentlig del af en marathon konkurrence.
Master roere skulle ro 17½ km fordelt på 4 omgange a´4 km og til sidst en lille omgang på 1½ km. Mellem hver omgang var der en ca. 300 m lang overbæring, som altså skulle forceres 4 gange. Det er her tilskuerne holder til. Ligesom ved Magasindammen på Hubertusjagten, er det i overbæringerne der kan komme god underholdning i form af utilsigtede vandgange og slåskampe. Men man kan selvfølgelig også nyde synet af de dygtige kajakroere der har øvet sig grundigt, så det ser let og elegant ud. Løbet kunne også følges live på storskærm, så tilskuerne kunne følge med i hvad der foregik ude på vandet også.
Anne-Mette var med i enerkajak – K1, hvor alle aldersklasser blev startet samlet i et stort felt: Læs resten

Odense Kajak Marathon d. 6.6.2014

Odense Havn og Kanal var i pinsen rammen om det tilbagevendende kajak løb, Odense Marathon. Sidste år vandt Anne-Mette løbet i enerkajak, men denne gang skulle udfordringen tages op i 2´er kajak sammen med klubkammeraten Søren.
Løbet skydes i gang i bunden af Odense Havn, hvor der dannes godt med refleksbølger fra de startende kajakker, så det er med at lægge sig i front. Det lykkedes nu også at komme af sted med de første kajakker. Vores 2´er kajak laver en rigtig god bølge, der giver mulighed en god “hænger”. Så vi havde konstant et par kajakker med på slæb. Vi tog selv alle føringerne i håb om at holde tempoet højt og vores konkurrenter bag os. I vores klasse var både herre, mix- og damekajakker, men vi fik lagt en god afstand til dem alle fra start. Der skulle roes 3 omgange på en 7 km rute. Vi passerede den nye Odins Bro og mødte også store skibe, der skulle ind i kanalen. Det gav en masse uroligt vand, men gav os ikke problemer i den stabile kajak. Vores største problem var derimod at sidde så længe i kajakken. På sidste omgang hoppede Anne-Mette rundt i båden, som om der var en ål med om bord. Grænsen for, hvad der var behageligt for bagdelen, blev overskredet flere gange. Men med ondt i rø… lykkedes det alligevel at komme i mål som første 2´er kajak og vinde slutspurten over vores påhæng.

Paradisløbet, Silkeborg d. 11.5.2014

Så er kajaksæsonen skudt i gang. Anne-Mette var med på maraton distancen i Silkeborg, hvor den 24 km lange rute går af Remstrup Å og en tur rundt om Paradisøerne – så garanti for en smuk rute. Men der var nu ikke meget tid til at nyde naturen.
Anne-Mette havde sat sig i en K2 (to´er kajak) med klubkammeraten Søren, og ambitionerne fejlede ikke noget. Vi gik efter at passere målstregen først. Alle K2 blev startet sammen, så planen var at hægte sig på en hurtig herrekajak. Sådan gik det ikke. De hurtigste roede udtagelse til landsholdet og havde derfor travlt, og motionisterne kom ikke rigtig ud af hullerne i starten. I stedet kom vi efter en forrygende start af sted sammen med en anden mix-kajak. Da et lille herrefelt på 3 både kom op, fik vi placeret os helt optimalt i “smørhullet” – stedet mellem de andre kajakker, hvor man får mest glæde af deres bølge. Læs resten

Havneræs, Århus d. 2.3.2014

Havneræs finalen var i dag henlagt til Brabrand Sø, hvor der dog ikke var nogen havn.
Anne-Mette var igen med i damefeltet på 10 km distancen. Belært af vanskelighederne ved sidste havneræs med at ligge i startbølgerne fra de hurtigste herrer, fandt Anne-Mette nu en god startposition yderst i feltet. Så skulle der bare gives god gas fra start, så dem bagved fik bølgerne i stedet. Den taktik lykkedes, for Anne-Mette kom ud af starthullerne med de forreste herrer. Så var det jo bare om at finde nogle jævnbyrdige at samarbejde med. Det lykkes at blive hægtet på en ganske arbejdsvillig herre, der gerne tog størsteparten af føringerne. Gentleman! Vi fik sammen trukket os ind på en lille gruppe foran, som vi så arbejdede sammen med på de sidste 5 km. En af herrerne var ikke så spurtstærk, så han ville gerne have rystet os af før opløbet. Han prøvede uden held at rykke fra os andre flere gange. I stedet blev han selv sat af i sidste vending, og Anne-Mette kunne liggende på en god hænger ro i mål som første dame og blandt de første 10 herrer i kapkajak.

Havneræs, Silkeborg d. 2.2.2014

Endelig lækkert vejr med dejligt solskin, varmegrader og vindstille. Så er det jo lige til en tur i kajakken og en gang havneræs på Remstrup å ved Silkeborg, hvor der stadig er isfrit.
Dameklassen i kapkajak på 10 km talte denne gang 12 kajakker, så der var lagt op til sjov konkurrence. Det blev desværre spoleret lidt af, at vi blev startet sammen med herrefeltet. Dels gjorde det starten vanskelig med alle bølgerne fra de hurtigste herrer – dels mistede man overblikket over konkurrenterne. Anne-Mette, som normalt er hurtig starter, måtte kæmpe noget med bølgerne. Så konkurrenterne skulle indhentes bagfra på resten af ruten. Det er hårdt arbejde, når man ligger alene og de andre kan samarbejde om at holde afstanden. Men de foranliggende blev indhentet en efter en. Endelig kom jeg op til gruppen med den tyske pige, som jeg havde spurtopgør med ved sidste havneræs. Håbede på revanche, men der var brugt for mange kræfter på at komme frem i feltet. Men en dejlig dag på vandet blev det.
I kajakken foretrækker jeg uldstrømper til at holder fødderne varme, så den nye uldne kompressionsstrømper fra +Plussock gjorde lykke i dag. Det er utrolig lækkert med både varme fødder og underben samtidig med kompressionen. Virkelig en genistreg, som er anvendelig til mange idrætsgrene i den kolde tid !!

 

Xterra Cross duathlon, Ganløse og Havneræs kajak, Randers d. 5.1.2014

Anni var igen klar til en go gang vinter duathlon. Den 8 km MTB rute til duathlon var som sidste år, våd og mudret så noget tungt at køre i. Det gav da også anledning til et mudderstyrt efter endelig at have overhalet 4….Løberuten på 3 km var tilgengæld fin tør og hurtig,  og det var også primært på løbet de andre piger blev hentet. Anni havde valgt den korte distance, da den ene læg havde drillet lidt to dage før, og det var vigtigt for mig at være helt klar til næste weekends store udfordring. Så det blev til 3 km løb- 8 km MTB og så 3 afsluttende km løb og en placering som første kvinde på den korte rute. Læggen klarede det fint og er nu kommet godt i gang i det nye år.
I Randers skulle Anne-Mette på Gudenåen teste sin nye letvægtskajak til sæsonens første kajakløb. Ikke noget med masterklasser denne gang, så der skulle dystes over 10 km imod de noget yngre modeller. Damerne blev sendt afsted i 4. start, så vi kunne jagte de foranliggende herrer. Godt for motivationen. Vi var 3 damer, som kom godt afsted i en førergruppe, der holdt fra start til mål. Det var et godt samarbejde, hvor vi skiftedes til at tage føringer, så løbet skulle afgøres i en slutspurt. Så ligger man og lurer på hinanden. Hvem tør åbne spurten, hvor lang en spurt er der kræfter til og hvad har de andre lige tilbage i armene? På de sidste 200m tabte vi den anden danske pige og med 100m til mål blev kadancen skruet op til piskeris. Den tyske pige fik lige klemt sin kajaksnude over stregen foran Anne-Mette. Men det var en sjov dyst – og et hyggeligt arrangement. Kajakken levede perfekt op til forventningerne, så mon ikke den bliver luftet til flere konkurrencer i årets løb.