MTB træning v. Gardasøen

Tina er netop hjemvendt fra Garda….
Den årlige træningslejr/cykelferie med Fredericia Cykelklub til Gardasøen var ventet med spænding. Endelig skulle jeg ned og træde watt opad og køre lange, tekniske stykker nedad.
Lørdag morgen trillede bilen, efter 16 timers transport, ind på campingpladsen San Vito lidt udenfor Bardolino. Vejret var i top, så alle 3 personer i bilen røg afsted på den mytiske strækning op til Prada (18 km og 1000 hm på asfalt) for lige at få blod ud i benene. Nedkørsel på blandet underlag; så var vi ligesom i gang.
Jeg havde tilmeldt mig 2 guidede ture med den lokale dansker, Joachim Jerichow, som ejer cykelrejsebureauet www.bikeitalien.com. Han er tidligere professionel basketballespiller, og har spillet for et par forskellige klubber i nærheden. Nu har han “sadlet” om, men hans højde sladrer lidt om hans fortid. Der var 2 ture at vælge imellem, “bjergkyllingen” og “bjergkongen” – det kræver vist ikke den store fantasi at forestille sig, hvilken en jeg valgte. Læs resten

Påsketræning med BREAKING NEWS…..

Indvielse i o-løbssporten

Tina Mechlenborg har været benhård stand-in til flere adventureraces med Team Fit4Run, så hun blev inviteret med til påsketræning i Odense. – Vi havde planer!
Her er Tinas beretning fra en træningsdag med Team Fit4Run:

Jeg står på kanten af Odense Havnebad og der råbes: “Kom nu i vandet, Tina” og den opfordring tog jeg i mod med et hovedspring i elegant stil for at få svømningen overstået. Og dér blev jeg så ramt af virkeligheden – vandet var kun 11 grader varmt, så den planlagte langdistancesvømning blev kraftigt reduceret, da mine lunger nærmest var frosset til, selvom Anne Mette gentagne gange sagde, at jeg skulle tage den med ro og svømme langsomt. Hun og Malene er inkarnerede vinterbadere og tog distancen i fin stil.
Belønningen var en tur i en lækker sauna, og her troede jeg at den hellige grav var velbevaret, indtil Malene kastede udfordringen op om endnu en tur i baljen. Og anden gang var lige så slemt som første. Læs resten

Hvor skal vi hen do? Go MTB på Cypern…..

Der skal trækkes i flere lag cykeltøj for at holde varmen, når vinteren melder sin ankomst og træningen står på MTB. Så er det, at man let drømmer sig til varmere himmelstrøg og surfer på internettets rejsesider. 
I vintermånederne valfarter cykelryttere til destinationer som Tenerife, Gran Canaria og Mallorca. Det var da også inde i overvejelserne, da jeg sammen med Jan skulle finde et rejsemål til vinterferien med lidt behageligere temperaturer til mig og cyklen.
Men vi fik lyst til at prøve noget nyt, og valget faldt på Cypern. I de koldeste måneder er temperaturen omkring 12-20 grader, som jo er ganske behageligt til cykeltræning. Dertil kommer, at Cypern er bjergrig med gode muligheder for mange højdemeter på kontoen, hvad enten man foretrækker MTB eller racer. At prisniveauet så er yderst attraktivt er jo blot bonus. Læs resten

Teamtræning – øhavsstien d. 25.-27.3.2016

IMG_3877Påsketræningen var i år planlagt til en løbtur på Øhavsstien fra Svendborg til Falsled i det sydfynske. Det ville være rigtig god træning til specielt Nordisk Xtrem Marathon i maj måned – men også en smuk naturoplevelse.
Det krævede lidt logistiske hovedbrud at koordinere transport af forplejning og grej samt finde overnatnings steder. Men alt gik op i en højere enhed med lidt justeringer undervejs.
Malene, Anni og Anne-Mette startede 2 biler op fra Odense og kørte til Gorilla Park ved Stenstrup, hvor vi ville tilbringe første nat i hængekøjer. Den ene bil med grej blev efterladt, og vi kunne køre til Svendborg for at starte med at løbe. Det blev Tine og Malene, der begav sig ud på 1. etape i løbeskoene – Anni fulgte efter med Emma i bil, så hun også kunne blive indviet i lejrlivet. Læs resten

Teamtræning i Houstrup d. 20.-22.2.2015

rulleskiDet er næsten lige så sikkert, som at solen står op hver morgen. Vi skal have en årlig træningstur til sommerhuset i Houstrup. Og det er næsten lige så sikkert, at vi bliver våde under træningen – så der er masser af træningstøj og sko med til at dække gulvet og hænge på tørrestativet. Fredag aften lurer faren for at synke ned i sofaen foran brændeovnen, så vi hopper straks ved ankomst i træningstøjet, mens varmen breder sig i sommerhuset. Der blev hentet cache i naboskoven, og kørt nite-ride på MTB, mens Jan sørgede for aftensmaden til de sultne Fit4Runner, der denne gang også havde selskab af Malene. Lørdag formiddag smuttede vi til Blåbjerg for at køre det lækre MTB spor, der endnu en gang levede op til forventningerne. Anni og Malene måtte en tur omkring en mekaniker i Varde, og når de alligevel var på de kanter, kunne de lige så godt snuppe en inspektionsrunde i Sdr. Plantage – i daglig tale grusgraven, hvor der skulle køres løb søndag. Efter en god gang karboloading, kaffe, hjemmebag og sofatid ved brændeovnen, måtte vi jo ud i den skønne natur igen. Denne gang fandt vi rulleskiene frem og trillede ud og så på vesterhavsklitterne. Det er vist ikke den disciplin vi mestrer med størst succes, men både sjovt, hårdt og effektiv træning – og som bonus var det en utrolig flot tur i solnedgangen. Søndag morgen blev vi hældt ud af dynerne tidligt, for Jan og Malene skulle køre Vestergade MTB cup i Sdr. Plantage. Anni og Anne-Mette ville benytte lejligheden til at få lidt træning på det afmærkede spor, inden starten gik – og kunne jo så passende heppe på de 2 andre. Som sædvanlig lavede Varde Cykelklub et flot cykelløb.
Tilbage i sommerhuset nåede Anni også lige en go lang løbetur i det vestjyske klitlandskab, og endnu en god træningsweekend blev afsluttet med en lækker frokost.

Træningsweekend m. WATeam d. 3.-5.10.2014

Den traditionsrige årlige træningsweekend med de sjællandske adventurepiger fra WATeam blev skudt i gang fredag aften kl. 19 med MTB natløbet MTB2night i Hareskoven. Efter en opvarmningsrunde blev der kørt 2 timer i pandelygternes skær på det fede spor. Ca. 100 andre MTB ryttere var friske på en tur i mørket og derefter fælles spisning og en øl på restaurant Skovlyst. Efter en god og tæt dyst, endte begge Fit4run´ner på podiet og både Anni og Anne-Mette var også så ubeskedne at snuppe hver sin lodtrækningspræmie. Så kunne det jo kun blive en god weekend!
Efter strabadserne i skoven drog nogle hjem i egen seng, mens vi andre tog til OK Østs klubhus for at overnatte. Læs resten

Hærvejsløbet d. 27.-28.6

Anne-Mette er netop hjemvendt fra en laaaaaaang tur på MTB. I foråret sagde hun ja til at være testpilot på Hærvejsløbet på MTB – 300 km fra Flensburg til Viborg.
Lidt usikker på, hvad der ventede udover en masse gode trænings km, sluttede Anne-Mette sig til flokken, der blev styret og serviceret af Bjørn Søvsø fra DGI. Han havde samlet 7 MTB ryttere med forskellig cykelbaggrund, og så skulle vi undervejs og efter turen komme med vores synspunkter for på den måde bidrage til at gøre næste års løb rigtig godt.
Turen skulle gøres parvis, men af en eller anden grund viste det sig umuligt at finde en makker til Anne-Mette, så hun teamede op med Johs og Bjarne fra Fraugde. Det skulle vise sig, at vi gik rigtig godt i spænd, så det blev nogle sjove timer på cyklen. Læs resten

Træning med WATeam, Harzen d. 14.-18.5.2014

Harzen indbyder med gode stigninger og lækre singletrack, så Anne-Mette var ikke sen til at tage imod invitationen fra WATeam. Deres årlige træningstur gik denne gang til Altenau, og 21 friske WATpiger og WATnisser var klar til at tage udfordringen med bjergene op.
Vi fik 4 gode cykeldage med dejligt vejr og udfordrende terræn med mange højdemeter. Med Signe og Claes som kortførere kom vi rundt på spændende spor – ikke altid lige efter planen. Men det er jo sjovt ikke at vide, hvad der venter rundt om næste hjørne. Jan kunne huske mange ruter fra tidligere ture, så efter hukommelsen guidede han os ud på flere sprøde stier.
Enhver tur til Harzen skal krydres med en bestigning af Brocken, så der kom vi også op og nød udsigten, inden den lange lækre nedkørsel der satte tilliden til bremserne på en prøve.
Altenau viste sig at være et godt udgangspunkt for mange forskellige ruter, og vores logi – et stort hus med plads til alle under samme tag var perfekt. Så alt i alt en tur med masser af effektiv træning i godt selskab. Læs resten

Bonustræning….

Stabilitets- og balancetræning. En vigtig del af træningen….

Disse 2 træningsformer sigter mod at oprette balance i musklerne, og dermed sikre optimal funktion af kroppen. De adskiller sig fra anden træning ved, at det væsentlige ikke er at træne muskelstyrken, men derimod at koordinere samspillet mellem de små muskler omkring leddene. Kroppens stabilitet skabes af de muskler, der ligger helt tæt på leddene. De er rige på sensorer, der hele tiden giver hjernen besked om, hvad der sker i leddene. Jo mere vi træner stabilitet over et led, jo bedre er kroppen til at justere og korrigere og dermed bliver vi bedre atleter og kan vi undgå mange skader. Læs resten

Teknikkursus med Erik Skovgård, Slette Strand d. 29.-30.3.2014

Sammen med 3 af drengene fra Næsby Cykelmotion havde Anne-Mette engageret Erik til at fylde værktøjskassen til bedre kørsel på MTB. Udgangspunktet var Slette Strand i det nordjyske – sprøde spor, som Erik kender som sin egen bukselomme.
Vi havde indlogeret os på Feriecenter Slette Strand – og vi var ikke de eneste, der ville ud på eventyr i skoven. Mountainbikere fra hele Norden strømmer hertil for at køre på de udfordrende og velholdte spor. Nogle træner på egen hånd, andre vælger at dygtiggøre sig med undervisning af stedets kompetente undervisere.
Forventningsfulde og i smukt solskin stod vi klar til at suge til os, og vi blev bestemt ikke skuffede.
Tæt ved feriecenteret er der etableret en sjov træningsbane, hvor Erik guidede os gennem nogle tekniske øvelser med fokus på samspil mellem rytter og cykel, balance og svingteknik. Med teknikkerne i baghovedet kørte vi så ud i skoven og prøvede det af. Vi fornemmede alle et bedre flow og højere fart efterhånden som dagen skred frem.
Efter et par besøg i den bugnende frokostbuffet, startede eftermiddagen igen på træningsbanen. Nu fokuserede vi på koordination i forhold til passage af forhindringer, bunny jumps, drops og nedkørsler med sten og trapper.

Læs resten