Teknikkursus med Erik Skovgård, Slette Strand d. 29.-30.3.2014

Sammen med 3 af drengene fra Næsby Cykelmotion havde Anne-Mette engageret Erik til at fylde værktøjskassen til bedre kørsel på MTB. Udgangspunktet var Slette Strand i det nordjyske – sprøde spor, som Erik kender som sin egen bukselomme.
Vi havde indlogeret os på Feriecenter Slette Strand – og vi var ikke de eneste, der ville ud på eventyr i skoven. Mountainbikere fra hele Norden strømmer hertil for at køre på de udfordrende og velholdte spor. Nogle træner på egen hånd, andre vælger at dygtiggøre sig med undervisning af stedets kompetente undervisere.
Forventningsfulde og i smukt solskin stod vi klar til at suge til os, og vi blev bestemt ikke skuffede.
Tæt ved feriecenteret er der etableret en sjov træningsbane, hvor Erik guidede os gennem nogle tekniske øvelser med fokus på samspil mellem rytter og cykel, balance og svingteknik. Med teknikkerne i baghovedet kørte vi så ud i skoven og prøvede det af. Vi fornemmede alle et bedre flow og højere fart efterhånden som dagen skred frem.
Efter et par besøg i den bugnende frokostbuffet, startede eftermiddagen igen på træningsbanen. Nu fokuserede vi på koordination i forhold til passage af forhindringer, bunny jumps, drops og nedkørsler med sten og trapper.

Læs resten

Multi Score Challenge, Hillerød d. 29.3.2014

Til dette lille adventurerace på 5 timer med MTB, o-løb og bike´n run stillede Anni til start sammen med malene fra WATeam.
I smukt solskin var Frederiksborg Slot udgangspunkt for prologen, hvor der omkring slottet skulle findes 4 bogstaver inden det gik løs på MTB med freeorder poster i Grib Skov. Posterne gav typisk 1 point, men enkelte som lå længst væk gav 2 point – så der skulle lægges taktik, der kunne indbringe flest mulige point på de 5 timer. Alle poster kunne ikke nåes, og efter 5 timers race ville hvert minut for sent i mål give strafpoint.
Anni og Malenes force er klart MTB-O, hvor Malene med kortet styrer rundt i skoven med stor sikkerhed og et rigtig godt tempo. Derfor blev en del af løbet til fods valgt fra, så der i stedet kunne satses mest muligt på MTB. Det skulle vise sig at være den rigtige taktik. Lige indtil få minutter før målet lukkede, blev der dystet om de sidste point med de mange hold fra WATeam.
Det var fedt at være så mange damehold, og skønt at vi fik hevet en 1. plads hjem i et godt felt. Den gode præmie var en start til, når det igen går løs med samme koncept i Silkeborg til november.

Foredrag på Ældreidrættens Hus

90 engagerede og spørgelystne tilhørere var mødt op til foredrag på Ældreidrættens Hus, hvor Anne-Mette fortalte om sine forberedelser til og deltagelse i Crocodile Trophy – MTB etapeløb i Australien.
Det blev til 2 x 1 times fortælling og så lige en pause, hvor man kunne forsyne sig med frugt og varme drikke – og mange var interesserede i at kikkes nærmere på Anne-Mettes grej.
Dejligt også at se Team Fit4Runs sponsorer blandt tilhørere og udstillere.
Arrangementet gentages tirsdag d. 18.3.2014, hvor andre også er velkomne til at lytte med. Tilmelding hos Anne-Mette – se mail adr. under kontakt.

MTB etapeløb – Firmaidræt Open, Fredericia d. 8.- 9.3.2014

Hannerupskoven var rammen for et helt nyt koncept med 3 MTB etaper på 2 dage. Med høj sol, temperaturer i den behagelige ende og dejligt MTB spor, var der lagt op til en svedig weekend. Anne-Mette var en af de 30 deltagere, som var med på denne nye udfordring. Første etape var en kort prolog – 1,5 km enkeltstart, så der skulle gives fuld skrue fra start af. Anne-Mette blev startet som den første, så der var ikke andre end uret at jagte. Ingen nåede at overhale, og det blev en OK tid i den bedste halvdel. Efter en times pause skulle der så køres 15 km jagtstart, hvor hurtigste rytter startede. Det ville derfor blive svært at hente de forankørende, men man skulle også lægge sig i selen for ikke at blive hentet bagfra. Vi kørte 4 omgange på en rigtig fin rute med både fed singletrack og benhårde bakker. Anne-Mette avancerede et par pladser i klassementet, og kunne nu køre hjem for at restituere inden søndagens fællesstart på 30 km. Læs resten

Tank energi med TORQ

TORQ gels er det helt rigtige energiprodukt for sportsfolk.
I  forhold til mange andre gels er Torq blandet af Maltodextrin/Fruktose i forholdet 2:1 og derved er leveringen af kulhydrater til musklerne op til 40 % større. Torq gels er med elektrolytter og en gel indeholder ca. 30 g. kulhydrat, hvilket ifølge seneste forskning skulle dække 1/3 del af det som kroppen kan optage pr. time ved hård aktivitet.
TORQ gels har en let konsistens som sirup og er dejlig nem at håndtere og konsumere under aktivitet. Gelen klæber ikke i munden og den behøves ikke skylles ned med vand. Læs mere om TORQ produkterne og gør dine indkøb på www.torq.dk

Optimal kulhydratblanding – Maltodextrin/Fruktose 2:1

  • Med elektrolytter
  • Naturlige smage – også med yoghurt
  • Ingen farver og kunstige sødemidler
  • Super konsistens
  • Også med indhold af naturlig guarana – koffein indhold på 89 mg.

Havneræs, Århus d. 2.3.2014

Havneræs finalen var i dag henlagt til Brabrand Sø, hvor der dog ikke var nogen havn.
Anne-Mette var igen med i damefeltet på 10 km distancen. Belært af vanskelighederne ved sidste havneræs med at ligge i startbølgerne fra de hurtigste herrer, fandt Anne-Mette nu en god startposition yderst i feltet. Så skulle der bare gives god gas fra start, så dem bagved fik bølgerne i stedet. Den taktik lykkedes, for Anne-Mette kom ud af starthullerne med de forreste herrer. Så var det jo bare om at finde nogle jævnbyrdige at samarbejde med. Det lykkes at blive hægtet på en ganske arbejdsvillig herre, der gerne tog størsteparten af føringerne. Gentleman! Vi fik sammen trukket os ind på en lille gruppe foran, som vi så arbejdede sammen med på de sidste 5 km. En af herrerne var ikke så spurtstærk, så han ville gerne have rystet os af før opløbet. Han prøvede uden held at rykke fra os andre flere gange. I stedet blev han selv sat af i sidste vending, og Anne-Mette kunne liggende på en god hænger ro i mål som første dame og blandt de første 10 herrer i kapkajak.