Thy Trail Marathon, 23.2.2013

Vinterløbeformen blev med succes testet her i weekenden til Thy Trail Marathon – Danmarks barskeste marathon. Hvilken løbeoplevelse!!! Camilla var holdets seje marathonløber og fortæller:
“Jeg må indrømme at vintertræningen ikke har bestået af så meget løb, da jeg har skånet min trykskadede hæl fra august 2012 mest muligt. Den vildeste træning var i uge 5 i Sverige, hvor jeg løb maratondistancen med en del højdemeter…over 7dage;-)
Jeg fik lagt et par nye løbesko ud på ruten ved ”egen forplejning – 21km” og havde et sæt kiler med, hvis jeg mærkede den mindste irritation. Heldigvis er mit navn ikke Achilles, men Camilla Gry Elmann, og jeg sejrede ved at gennemførte de 42 fede kilometer i klitter, skov, på strand og is fra Lodbjerg Fyr i syd til Klitmøller i Nord igennem Nationalpark Thy i tiden 4:09.
Naturen var smuk og varierende, solen skinnede, temperaturen lå mellem -5 og 0 grader, vinden blæste med 5m/s og vandet på hedens moser lå tryllet hen som spændende ispassager.

Thy Trail Marathon er et delikat trailløb med kun 500 løbstilladelser fordelt på marathondistancen, ½marathon og 11km, så jeg følte mig heldig at stille til start og få den udsøgte fornøjelse af Vesterhavets barske landskab. Et enkelt sted måtte vi krydse en lårhøj vandpassage, og det er netop udfordringer som denne, der motiverede mig til at fortsætte mit løb. Underlagets uforudsigelighed og terrænets vekslen gav mig løbende energi.
Jeg fik en god start, løb kun omringet af mænd, som udgjorde ¾ af deltagerne, og stemningen var rigtig hyggelig. Jeg havde meget overskud og hyggesnakkede lidt undervejs. Faktisk holdt jeg placeringen som nr. 2 hele vejen, da jeg aldrig så nr. 3 dame og ej heller så skyggen af vinderen Åse Møl (4:04:16), som åbenbart ikke var meget hurtigere end mig.
Det var det fedeste ”hjertestarter”-Vesterhaws-boost! I sandhed Team FIT4RUN…..”

Foto: Martin Paldan.  Læs mere om løbet her.

Der er lukket for kommentarer.