Teknikkursus med Erik Skovgård, Slette Strand d. 29.-30.3.2014

Sammen med 3 af drengene fra Næsby Cykelmotion havde Anne-Mette engageret Erik til at fylde værktøjskassen til bedre kørsel på MTB. Udgangspunktet var Slette Strand i det nordjyske – sprøde spor, som Erik kender som sin egen bukselomme.
Vi havde indlogeret os på Feriecenter Slette Strand – og vi var ikke de eneste, der ville ud på eventyr i skoven. Mountainbikere fra hele Norden strømmer hertil for at køre på de udfordrende og velholdte spor. Nogle træner på egen hånd, andre vælger at dygtiggøre sig med undervisning af stedets kompetente undervisere.
Forventningsfulde og i smukt solskin stod vi klar til at suge til os, og vi blev bestemt ikke skuffede.
Tæt ved feriecenteret er der etableret en sjov træningsbane, hvor Erik guidede os gennem nogle tekniske øvelser med fokus på samspil mellem rytter og cykel, balance og svingteknik. Med teknikkerne i baghovedet kørte vi så ud i skoven og prøvede det af. Vi fornemmede alle et bedre flow og højere fart efterhånden som dagen skred frem.
Efter et par besøg i den bugnende frokostbuffet, startede eftermiddagen igen på træningsbanen. Nu fokuserede vi på koordination i forhold til passage af forhindringer, bunny jumps, drops og nedkørsler med sten og trapper.

Der blev rykket nogle grænser efterhånden som evnerne steg, og vi fik mere og mere luft under hjulene. Igen prøvede vi efterfølgende det lærte ude på sporet. Vi fik kørt de svære sorte nedkørsler med større sikkerhed og et stort smil på læben.
Udover selv at være rigtig dygtig og hurtig på cyklen (lærerigt at ligge i hans baghjul), er Erik en fremragende og inspirerende formidler. Vi fik alle lidt flere værktøjer til sikker og hurtigere kørsel.
Søndag nød vi endnu en solskinsdag på sporet, inden turen gik hjem til Fyn.
Det kan varmt anbefales både begyndere og øvede at få tunet teknikken op med en god underviser. Spring ud i det og optimer din kørsel…

Der er lukket for kommentarer.