Thy til lands, til vands og i luften d. 6.9.2016

Thy1.2016Tina Michlenborg har sendt os denne beretning fra hendes oplevelse med adventurerace på Team Fit4Run ved Thy til lands, til vands og i luften:

Mit første møde med Team Fit4Run:
I forbindelse med min træning til XTERRA møder jeg Anne-Mette fra Team Fit4Run og senere Malene ved et løb i Power Cup’en. Straks slog det mig, at der her var tale om stålsatte damer, som var interesseret i slutte forrest i feltet og som absolut kunne træde masser af watt.
Stor var min glæde, da Anne-Mette skrev og spurgte, om jeg ville være med til Thy Adventure Race pga frafald – og da
jeg er den spontane type svarede jeg prompte ja. Mon de havde luret, at jeg ikke er helt ueffen til at køre MTB?
Vi aftalte at mødes til lidt fortræning ved Odense Kajakklub, hvor jeg også mødte den fjerde deltager på holdet, Anni. Her fik jeg lært en del grundlæggende ting ang. konkurrence på holdplan; rollerne i gruppen, MTB-holdteknik og hjælp, grej, mad og drikke, samt andre praktiske ting.

thy2.2016Thy Adventure Race:
Fredag aften gik turen mod Thy, stemningen i bilen var præget af højt humør, og vi skulle overnatte hos en adventure racer, som belejligt boede 10 min fra startstedet. Senere på aftenen skulle vi
afhente vores “road book” på Vorupør Skole, “Skolen”. Jeg havde forestillet mig, at adventureracere var unge, sportstrænede mennesker, men mødet med virkeligheden var noget anderledes. Det var prøvede, seje atleter med stor erfaring fra andre sportsgrene, og det slog mig at fremfor ungdommens kådhed er adventurerace for det modne publikum med overskud til at disponere kræfter, handle med ro og omtanke samt være udholdende i det lange træk.
thy4.2016Der var mange sommerfugle inden starten – alle sammen i min mave; kunne jeg står distancen med disse jernladies? Tror nok lige jeg var nervøs inden de 90 km, som skulle tilbagelægges i
forskellige discipliner.
Rollerne var fordelt, hvem der skulle gøre hvad – alt var planlagt ned til mindste detalje i forhold til road-booken – selv måltiderne var der styr på. 10 års erfaring fra de andre kvinder kom virkelig handy ind her.
Umiddelbart inden starten på MTBO, fik vi kortet – 25 hold blev sendt af sted samtidigt. Malene er rutineret MTBO rytter, så hun fik kortet. Så gik det ellers over stok og sten med indsamling af
thy5.2016poster, heraf 1 i havnen – så blev vi da morgenfriske. Med alle poster samlet, fik vi kortet til O-løbet, som var i forlængelse heraf. Ude i blæsten på de vestjyske lyngklædte klitter samlede vi post efter post med naturlige pauser, når der skulle læses kort eller klippes poster – skønt med et pusterum.
Næste udfordring: Stjernepost med kick-bike, pusterør, bueskydning og himmelstige. Alle skulle gennemføre posterne, og det kom der nogle gode grin og strafrunder ud af – ikke mindst pga dårlig “sigtbarhed”.
Mere MTBO blev fulgt af endnu en stjernepost, nu med tovbane i træerne – noget, som krævede teamwork af os 4 små klatretøser.
thy7.2016Ned fra træerne og ud på vandet – på paddleboard og i kano. I modvinden satte vi os alle 4 i kanoen, med den anden på slæb, hvilken gav os den hurtigste tid af alle. God afveksling at få
sparet benene lidt.
Hjemad var der skiftevis MTBO og O-løb i strid modvind, så her måtte vi tage føringer på skift og beskytte kortlæseren som bierne beskytter deres dronning.
På intet tidspunkt i løbet af dagen blev der stillet spørgsmål eller diskuteret de beslutninger, som blev taget, og det overraskede mig positivt at alle bidrog med god korpsånd og indlevelse samt
moralsk opbakning.
thy8.2016Tiden fløj afsted og der var både rum og overskud til jokes og masser af grin, selv i de mest pressede situationer.
Resultatet blev til en 1. plads i damerækken og en 3. plads for mix hold (disse 2 rækker blev slået
sammen pga få tilmeldinger hos damerne)
Alt i alt en fantastisk begivenhedsrig dag med 3 andre super top-motiverede kvinder med en viljefast og professionel sportslig indstilling.
Skulle de kontakte mig igen for at være med på deres hold, så er jeg klar igen – igen tvivl.
Foto: Jens Søren Michelsen Krag
thy9.2016

Der er lukket for kommentarer.