GIV adventure race – sidste race i 2016

15250719_10209320601285889_2807103414617688099_o

Foto af Simon Strandskov – PR hos GIV

Viborg og omegn lagde den smukkeste natur til årets sidste og afgørende adventure race. Afgørende da vi skulle vinde sidste afdeling for at blive nummer 1 i den danske adventure race turnering DARU. Damefelt bestod af 4 hold, som vi kender fra andre løb, og i AR er intet sikkert før man når målstregen, – derfor skulle vi køre et stabilt og så fejlfrit et løb som muligt. I denne omgang var det Anne-Mette, Malene og Anni som drog afsted kl 05.00 lørdag morgen mod Viborg. Først forbi Mønsted for at sætte cykler af for derefter at drage videre til Viborg Idrætshøjskole, hvor roadbook og infomøde blev afholdt, og hvor målet også ville være.

15304135_10209320600005857_2016035820390106095_o

Vi forsøger os som mannequinner! Foto af Simon Strandskov – PR hos GIV

Kl 9.30 sætte vi os i busser og blev transporteret tilbage til Mønsted hallen, hvor starten skulle gå til noget de kaldte mannequin challenge. Håber vi senere kan uploade lidt billeder/video fra det. Vi var total klar i hovederne, selvom det er lidt offseason for resten af kroppen. På programmet var der masser af løb, hvilket ikke er vores spidskompetance – medmindre orienteringen på løbet er tilpas svær. Heldigvis skulle vi også race en del på MTB. Her går det for alvor stærkt, og vi fik hentet nogle stærke hold, som også bemærkede tempoet. De prøvede faktisk at holde vores hjul, dog uden held…. optur.

Selve løbet var bygget op således, at man skulle have flest mulige obligatoriske poster, dernæst flest valgfrie post, hvorefter hurtigst tid var afgørende. Alle obligatoriske poster lå i første halvdel af løbet – dvs vi kunne følge med i hvor vi lå i forhold til konkurrenterne. Og vi lå tæt – på vej væk fra prologen kunne vi se Team JAR (Jytteriget havde fået en tredje kvinde på, og vi har tidligere dystet mod dem i rene ultra orienteringsløb) suse afsted på MTB’erne, ligesom vi skulle ind for selv at transitte til vores MTB’er.
På næste del-etape startede vi ud med en lille “dumhed” som bagefter i resultatlisten blev kaldt for snyd. På et huske orienterings løb kunne vi vælge at deles os i 3. Malene og Anni tog hver sin lange rute med hver 2 poster, mens Anne-Mette tog de 3 poster tæt på. Desværre kom hun til at passere et hegn, som åbenbart ikke måtte passeres. Da det blev gjort lige foran dommeren, indgav det en straf, som vi dog ikke fik at vide hvad var. Ærgerligt, da vi umiddelbart heller ingen fordel havde af at have passeret det forbudte hegn – og hvis vi bevist havde prøvet “at snyde”, havde vi ikke gjort det lige foran dommeren.
Igen kørte Team JAR udaf MTB transitzonen få minuttter før os. Så vi satte tempo på – som vi ved vi kan bedst! Straffen hang som en tung sky over hovedet, men igen intet er afgjort før man når målstregen. Det fik os til at prøve at trykke endnu mere ud af benene for at hente ekstra poster og tid. Vinde, det ville vi bare.
Tiden skulle planlægges med det hurtigste og klogeste rutevalg for at nå i mål til tiden og samtidig have hentet samtlige poster.

kano-giv

Foto af Simon Strandskov – PR hos GIV

15259238_10209320631086634_7040692713996673547_o

Foto af Simon Strandskov – PR hos GIV

Vi får hentet Team JAR, inden vi sluttede af med de obligatoriske poster, og lå derfor nummer 1 blandt dameholdene. Vi lå dog også og dystede med et par mixhold dagen igennem. Men inden målgang skulle vi i god vind en tur i kano på Hald Sø, hvor det gjaldt om at hente valgfrie poster. Vi fik hentet alle poster i sikker stil med Malene som kortfører. Herefter stod den på 2 etaper med MTBO – vores tidsplanen var at dele dem op, så vi have lidt over en time til første sektion og en time til turen hjem inkl. poster.
Det lykkedes at få klippet dem alle, inden vi krydsede målstregen i på højskolen i Viborg 25 min før målet lukkede.

Men helt i mål var vi dog ikke endnu. Selv da vi sad den første time efter målgang, kendte vi endnu ikke den tildelte straf og derfor heller ikke vores placering.  Så glæden var stor, da vi blev råbt op som vindere af dagens race – og dermed også samlet vinder af cuppen.
Der har været rigtig god konkurrence i år på kvindesiden, så skønt at VINDE.

TAK til alle de andre som har hjulpet TEAM FIT4RUN gennem sæsonen, og som har givet os en masse super fede oplevelser ude i den danske natur med hinanden. I år har vi været tilgodeset med godt vejr også i november.

Der er lukket for kommentarer.