Kong Vinter Adventurerace, d. 14.1.2017

Klar til start på Rådhuspladsen.

Klar til start på Rådhuspladsen.

Så er adventurerace sæsonen skudt i gang med Kong Vinter, der var en tur rundt i København og gennem grønne områder på Amager for at ende i Hareskoven nord for København. Spændende hvor mange trafik lys vi skulle igennem…

Det der altid er den største udfordring ved Kong Vinter er vejret – tæt fulgt af “juleformen”. Sæsonen i adventure race varer efterhånden hele året, og med det sidste løb i slutningen af november, er det svært at presse en pause ind.

Men Kong Vinter byder som regel på noget spektakulært, så det er svært at vælge fra.
Denne gang skulle vi efter check-in og aflevering af cykler transporteres i bus til Rådhuspladsen. I bussen fik vi udleveret kortene, så vi kunne sidde og planlægge. Det er så ikke en fordel, hvis man bliver køresyg af at koncentrere sig om kort.
Vi ankom til Rådhuspladsen i regn, som hurtigt gik over i sne og god vind. Det var lidt svært at tage sig sammen og stige ud af den varme bus, da der var 40 minutter til start. Der stod vi så og frøs godt og grundigt midt på pladsen, men som jeg har set Henrik Leth Jørgensen skrive, så skal man altid fryse lidt på startlinjen. Ellers har man for meget tøj på. Heldigvis var det en kort briefing, og vi blev sendt afsted med det samme og fik hurtigt varmen på prologen til fods i Københavns gader.

En vigtig forudsætning for at gennemføre Kong Vinter er at have beklædningen i orden, så man ikke skal udgå pga kulde. I løberygsækken havde vi regnbukser- og jakke samt en ekstra varm trøje og tørre handsker til de forskellige discipliner. Det var helt perfekt til dagen, som bød på både sne, islag, sol og til sidst aftenens mørke med faldende temperaturer.
Vi havde regnet på, at det nok ville tage os omkring 10 timer at gennemføre. Det vidste sig, at der i stedet for 15 km endte med at være ca. 30 km løb, og tiden blev en time længere.

Vi startede med de første 15 km løb i Københavns gader, hvor vi bl.a. kom en tur i toppen af Vor Frue kirke – smuk udsigt over byen. En tur forbi Storkespringvandet og Rundetårn kom vi også.

Balance i 35 m højde. Foto: GripGrab Media Crew - Michael Jensen

Balance i 35 m højde.
Foto: GripGrab Media Crew – Michael Jensen

Efter prologen kunne vi løbe mod skiftezonen. På turen kom vi både forbi Operahuset og Christiania, inden vi nåede frem til vores ventende cykler på Refshaleøen.
Nu skulle modet sættes på en prøve. I 35 meters højde, skulle vi balancere på bjælker og så rappelle ned. Til sidst skulle vi kravle rundt og finde vej gennem smalle mørke gange. Desværre fik vi enorm lang ventetid, så det tog 1 time og et kvarter, før vi var færdige med opgaverne. Hvis man ikke er ret glad for højder, er det i sig selv en stor udfordring at stå oppe i 35 meters højde og vente. Man kan nå at psyke sig selv godt…

Team Fit4Run on the road again... Foto: Grip Grab Media Crew - Steen Bøtker

Team Fit4Run on the road again…
Foto: Grip Grab Media Crew – Steen Bøtker

Heldigvis ventede MTBO bagefter, og de næste 5 timer strøg vi omkring Amager Fælled og langs Vestvolden. Mange bunkers blev undersøgt indvendigt for poster undervejs.
Den mest interessante var Ejbybunkeren, et tidligere militært anlæg fra koldkrigstiden, som nu er museum. Det så ud til at være et besøg værd uden at have tidspres i en konkurrence.
Sidst på MTBO faldt mørket på, og vi fik en glat køretur på Værløse

Flyvestations isbelagte landingsbane, inden vi kom til næste skiftezone, Hareskovhallen.
Sidste del af Kong Vinter var et o-løb beregnet til at tage 3 timer. Klokken var næsten 18, og der ventede endnu 15 km løb.
Anne-Mette overtog kortet, da Malene var ved at miste fokus. Set i bagspejlet fik hun nok regningen for ikke at have drukket væske nok på det første o-løb. Når det samtidig er

Lommerne fyldes med energi i det sidste skifte inden o-løb. Foto: Grip Grab Media Crew - Steen Bøtker

Lommerne fyldes med energi i det sidste skifte inden o-løb.
Foto: Grip Grab Media Crew – Steen Bøtker

koldt, kan det være svært at få drukket nok på cyklerne. BOM, så bliver det svært at holde styr på et kort ude i den mørke skov. Heldigvis var farmor klar i hovedet og fik os fint igennem. 3 timer senere løb vi i mål.
Nu ventede der bare et dejligt varmt bad og mad – troede vi. Men da der var meldt ud, at der kun var koldt vand, spiste vi hurtig en gang chili con carne og hoppede ind i bilen. Fuldt skrue på varmen og så afsted mod Fyn.

Se flere billeder fra en dag med Kong Vinter her

Der er lukket for kommentarer.