Oure Adventurerace d. 20.5.2017

Anne-Mette er løbsberetter fra weekendens adventurerace på hjemmebane:
Jeg har trådt mine barnesko i det sydfynske – især omkring Ollerup og Ø. Skerninge, så der var lagt op til en tur down memory lane, da Oure Adventurerace annoncerede start på deres ræs i netop Ollerup.
Som prolog blev alle Challenge teams sendt ud på et mini o-løb, før der skulle padles SUP på Ollerup Sø. Her fik vi vist vores overarme og evner indenfor padlesporten. Flere hold måtte se sig overhalet af vores 4 mandshold. Som noget helt særligt var vi nemlig 4 kampdygtige Team Fit4Runner på dagen. Faktisk 5, for Tina kørte 8 timers MTB  løb i Åbenrå.
Efter en hurtig prolog strøg vi ud på byorienteringsløb i Ollerup. Her startede underholdningen med anekdoter fra barndommen. Først blev Stein Baggers barndomshjem udpeget – og senere, da vi kom til Ollerup Gymnastikhøjskole, mit eget hjem og legeplads gennem 18 år.
Løbeturen, som førte os videre til det sprøde MTB spor Skovhuggeren, gik hurtigt takket være sikker navigering af Malene.
Nu glædede vi os til at få fart i cyklerne, som ventede på os ved ankomst. Jeg skulle dog lige slås lidt med gear og en sadel, som blev ved med at ryge ned – helt uden dropperpost.
Vi havde held til (i modsætning til nogle andre hold) at følge anvisningerne ved posterne, så vi kom fint igennem Skovhuggeren, og turen gik videre på MTB ud i det sydfynske.
Jeg fortsatte med at krydre dagens anstrengelser med at plapre løs om min fantastiske sydfynske barndom . ”Her boede min veninde”, ”lige derovre bor min mor”, ”der stod min hest opstaldet”, ”det der var min skole”.
Så kom vi til et af vores favoritsteder – Gorilla Park, som er holdets sponsor. Her havde vi god gavn af vores erfaring med klatring i parken, så vi overhalede en del hold og kom derfra som 3. hold overall.
Ruten var lagt, så vi i dagens løb kom tættere og tættere på Oure, hvor der var mål.
Da vi rundede Tines arbejdsplads i Rantzausminde, måtte hun tage over med sit lokalkendskab, eftersom hun nu har boet i Svendborg en del år. Jeg kunne slutte min minderige del af turen med at huske de 3 år på ”mit gymnasium”, som vi også passerede.
Arrangørerne ville gerne vise os nogle af de gode lokale MTB spor, så ruten førte os ud til Hallindskoven og Stevneskoven, hvor Svendborg MTB klub har lavet et fantastisk stykke sporarbejde. Nu var det roadbook´en, vi fik læst korrekt (gentager: i modsætning til nogle andre hold), og vi fik kørt det blå spor, hvor der var lagt nogle “blinde poster”. Lækkert med fed MTB.
Vi blev heppet ind i næste skiftezone ved Naturama i Svendborg. Vi var 3. hold, der ankom efter MTBO – og første damehold. Men nu ventede der masser af løb, så det ville nok ændre sig.
30 poster skulle findes i Svendborg By, hvor vi kom rundt i mange sjove kroge af byen, vi aldrig havde set. Igen skarp orientering og kun 1 herrehold slap forbi.
Der skulle nu cykles et stykke, og drikkedunkene var ved at være tomme. Vi ville få brug for masser af væske til de sidste frygtede timer i løbesko. Til vores held var det skønt vejr, og havefolket var ude. Så ikke noget problem at lokke et par flinke lokale til at fylde vores dunke.
Vi kom til Rubjerg Skov, hvor vi havde et lille o-løb. Derefter skulle vi aflevere 3 cykler og kunne fortsætte med bike n´run mod Oure med kun 1 cykel. Holdets ungdom var nu ved at få problemer med skadede løbeben, så planen blev at Malene og Tine med deres mere og mere mærkværdige løbestil kunne skiftes til at cykle. Alderspræsidenterne Anni og jeg måtte så forsøge at være lidt overskudsagtige og tage hele løbeturen.
Roadbooken sagde 10 km, og jeg holdt skarpt øje med kilometerne. Det hjalp lidt på moralen at tælle ned. Den sank så, da vi efter 10 km løb kunne konstatere, at det måtte være fugleflugt og ikke aktuel distance. Der var stadig lagt til mål. Føj, de sidste km var hårde, men endelig dukkede MTB bjerget op på Oure Højskole, hvor vi skulle slutte af med en OCR bane. Det var nu mest et o-løb og ikke så udfordrende som vi havde håbet. Men så slap vi da igennem med armkræfterne i behold.
Vi blev klappet i mål efter 8 timer og 33 timers ræs. Nogle mix- og herrehold havde overhalet os på løbet, men vi fik en yderst tilfredsstillende 6. plads overall og en 1. plads i damerækken.
Vi fik udnyttet de ressourcer vi havde, og fik minimeret vores fejl. Dejlig fornemmelse.
Tak til Skolerne i Oure, der igen havde skruet et rigtig fedt løb sammen.
Vi vender tilbage med flere billeder, så snart de er tilgængelige.

Der er lukket for kommentarer.