VM Cross Triathlon, Pontevedra Spanien d. 30.4.2019

Podiet ved VM, AG 50-55

Go’morgen fra Spanien – dagen derpå.
I går deltog jeg ved årets store mål, VM Cross Triathlon i Pontevedra, Spanien. 
Håbede at køre om en podieplads, men gentagne problemer med skader, og en rute der ikke lige lå til mig, nedtonede forventningerne.
Stående i våddragten bliver sommerfuglene i maven mærkbare. Vi er 19 i min aldersgruppe, men alle damer starter samtidig – som de sidste af alle.
Pyntet med neoprenhue føles vandets 14,6 grader ikke så koldt som ventet. Med næsten 3 år uden kvalificeret svømmetræning, må jeg bare prøve at finde ind i mit eget tempo og komme igennem så godt som muligt. Ud til vendingen er der modstrøm. Lækkert at vende og få mere fart på de sidste 500m.
I skiftezonen kan jeg se, at mange konkurrenter allerede er ude på cyklen. Så må jeg ud og jagte. Men lårene kramper, hver gang jeg forsøger at bukke mig for at få cykelskoene på. Argh…. tiden går. Da lårmusklerne endelig vil samarbejde, er fingrene for kolde til at få strammet spænderne på cykelskoene. Ynkeligt skifte.
Endelig ude på MTB, hvor jeg hurtigt henter de første. Men ingen anelse om, hvor mange der er foran. Trods alt en go fornemmelse at overhale mange, når man bruger lang tid i vandet og skiftezonen.
Cyklingen går rimelig let, lige indtil jeg kort før skiftezonen vil spise en gel. Med en hånd på styret forsøger jeg at få noget energi i munden. Crash…. mit forhjul rammer en stor sten, og jeg sidder ikke på cyklen længere. Brillerne er dækket med jord, hjelmen gået i stykker, og jeg har fået lidt småskrammer. Kravler op fra flodbredden og haster videre. Når lige at se en konkurrent på vej ud på løbet – med høj fart. 
Cyklingen har ikke kostet så mange kræfter, så jeg kan holde fin jævn pace på hele løbet. 
Ved målstregen hører jeg de danske heppere. Lidt søgning på nettet, og det viser sig at en sikker sølvmedalje er en realitet. Har hurtigste tid på MTB og en superfin løbetid.
YES! Det lykkedes trods udfordringer og bump på vejen dertil.
At det så kunne fejres sammen med de andre danske agegroup kvinder, der også høstede medaljer, gjorde kun festen større.
Skøn tur sammen med klubkammerat Lise Sohl. Vi kunne sagtens have brugt flere dage i Pontevedra.
Foto: Wagner Araujo, ITU

Der er lukket for kommentarer.