DM adventurerace masterdistance, Møn d. 16.-17.8.2019

Klar til start i Vordingborg.

Novice, selvom man har dyrket adventurerace i snart 10 år, lyder det fra Malene.

I denne weekend stod den ikke på den sædvanlige adventuretur på challengedistance, men istedet på den laaaange MASTER distance på Møn.
For mit (Malenes) vedkommende var det kun 2. gang, jeg begav mig ud på denne distance. En helt anden udfordring, end når man plejer at køre den *korte* Challenge. 
For det første varer MASTER typisk omkring et døgn, dvs man konkurrerer også om natten uden søvn. Derudover kommer der flere discipliner i spil, de enkelte stræk bare er læææææængere og der stilles derudover krav til logistikken.

En flot aften i måneskin langs Sydsjællands kyst.

Forudsætningen for et godt løb er derfor et velforberedt og stærkt hold. Men ingredienserne til dette løb var heldigvis på plads. Stærke, rutinerede og erfarne kræfter i form af Anne-Mette og Anni dannede sammen med mig trioen til DM adventurerace på Møn. 
Da løbsarrangøren Anders afslørede, at vi skulle adventuresvømme med vores rulleskøjter på slæb, måtte vi ud og teste dette inden racestart. Vi skulle nemlig svømme 1,5 km, så jeg var udfordret og vidste, at det ville blive min akilleshæl. Jeg er hverken en stærk svømmer eller særlig tryg i vandet. MEN så er det jo godt at mine holdkammerater er rutinerede, og med pædagogisk snilde og tålmodighed lykkedes det at få mig hele vejen på tværs af Stege Nor. 
Men men men udover svømning skulle vi også igennem 17 km til fods, 21 km i kano, ca. 100 km MTB samt 35 km in-liners. Så er det jo bare at tage tingene fra en ende af – og det gjorde vi så. 
For at dette nu ikke skal blive til en lang afhandling, kommer her uddrag i form af stikord fra resten vores løb på Møn.

Med kort og kompas finder vi vej til mål ved Møns Klint

• Tildelt startnummer 1 – det forpligter og er altid en god start. 
• Bil-Orientering til starten ved Gåsetårnet i Vordingborg, da bussemanden havde misset en aftale og ikke kom! 
• Den smukkeste kanotur fredag aften med måneskin og tøsesnak hele natten laaaang.
• In-liners. Farmor og jeg er efterhånden blevet gode til at bremse. Eller var det bare fordi, det mest gik op af bakke på de skøjter der? 
• 11 km trekking/løbetur på stranden med en kæmpe rygsæk med in-liners og våddragt iført svømmevest. Som nogle andre skildpadder, blev det til et par ture på skjoldet, hvor der skulle hjælp til at blive samlet op igen. 
• Svømmetur i solopgangen – hold nu op det var fedt, og uden for comfortzonen! 
• Okay, de in-liners vil vi snart gerne af med igen. I skiftezonen lavede jeg en maveplasker, da jeg ikke kunne overskue at sætte mig ned med in-liners på. Godt jeg stadig havde svømmevest på. 

Efeu labyrint – her bliver man nemt væk for sig selv.

• Endelig på MTB – så begyndte kilometrene for alvor at tikke ind på kontoen.
• Efeu labyrinten- pyha, den var ikke til at spøge med, og vi fik sat vores tålmodighed og samarbejde på prøve!
• De sidste timer af vores laaaaange MASTER race var der knap så meget tøsesnak, og mere et utalt samarbejde i den lille trio.

Summa summarum – at køre MASTER er en hård fysisk anstrengelse, men udover det også en mental kamp. Men det er jo ingen sag når man er sammen med to skønne holdkammerater aka Flyvende Farmor, som var i storform, og havde både mentalt og fysisk overskud hele døgnet. Og Anni, der som altid sørgede for at vi kom ud over stepperne, og at jeg ikke gik helt i stykker.

24 timers race – tjek, og tak til Anders Tranberg for mange fede adventure race på Møn gennem årene.
Tak til fotograf Christian Jørn for fede billeder fra dagen.

Der er lukket for kommentarer.