Scott H12 MTB, Grip Skov d. 7.5.2016

h12.4Malene var Team Fit4Runs udsending som solorytter ved dette års H12, mens Anni og Tine gjorde løbet på 4-mands hold….
Sidste år kørte jeg på hold for Feedback Sports/Token med 3 seje tøser – i år skulle bolsjeposen så blandes, da vi blev spurgt om vi ville køre solo………..mod hinanden!
Jeg har 2 gange tidligere forsøgt mig med 12 timers distancen på MTB, men har ikke gennemført. Årsagerne har været henholdsvis uerfarenhed og en skade inden start. Så nu skulle det være – og jeg havde en klar aftale med mig selv. Jeg skulle gennemføre – jeg skulle køre alle 12 timer.
Og sikke en dag – ruten var genial! Det var en rigtig Malene rute – man fik så meget forærende hvis, man ellers turde slippe bremsen på nedkørslerne for derefter at komme op af de efterfølgende bakker. Og for os soloryttere var der nogle gode pausestykker for, hvor man lige kunne tanke energi og booste øverste etage til endnu en runde…..og endnu en runde. Læs resten

Powercup 5. afd., Fredericia d. 26.8.2015

powercup27.8.2015Onsdags verdensmesterskab – Powercuppen var denne aften rykket til Hannerupskoven ved Fredericia. Her er et af Anne-Mettes favorit konkurrencespor, og med dejligt vejr var forventningerne til ruten høje.
Jeg kom i god tid, så der var masser af tid til at teste sporet – wow, det var mega lækkert og lige så fedt, som jeg huskede det. Der var endda tilføjet en lille rockgarden og andre små sjove detaljer. Nu kunne det kun gå for langsomt med at få løbet i gang.
Det var dog ikke den bedste start for mig. Jeg var egentlig 100% klar, men det lykkedes bare slet ikke at komme i pedalerne, hjulet spandt og konkurrenterne fløj afsted foran mig. Til gengæld steg pulsen ret hurtigt, for nu skulle der trampes til for at indhente de andre damer. Pis osse…. Jeg var bange for, at det ville koste i sidste ende, men jeg skulle jo helst ikke køres for langt bagud. Den første forankørende dame fik jeg passeret ved et teknisk stykke, som det vist mest var mig, der fandt sjovt. Næste dame var uheldig og kørte sig selv af sporet og ud i den bløde skovbund i bunden af en stejl nedkørsel. Men hun slap uden skrammer og kom på cyklen igen – nu dog bagved mig. Så var der kun Sandy foran. Godt nok kører vi i hver sin klasse, meeeeeen der er jo alligevel lidt intern konkurrence mellem alle damerne, så jagten gik ind. Efter 2 omgange kom jeg endelig helt op. Sandy lå bag 2 herrer og med mig på hjul bagved. Jeg tænkte hurtigt – det var nu eller aldrig, så jeg rykkede forbi dem alle 3 lige før en stigning og holdt tempoet, indtil jeg havde fået et ordentligt hul. Det hul blev aldrig lukket, og jeg holdt dampen – og ikke mindst pulsen oppe hele vejen til mål. Med masser af højdemeter og tekniske finurligheder var det virkelig en rute, der gav sved på panden. Ikke meget tid til at drikke og slappe af undervejs, så jeg var godt brugt i mål. Her levede løbsarrangørerne op til rutens kvalitet og sørgede på bedste vis for at genfylde vores depoter. At jeg så også vandt et gavekort til den lokale cykelforretning var bare prikken over i´et………
Foto: Ove Jørgensen

Powercup 4. afd., Stige Ø 12.8.2015

AMstigeø12082015I sidste uge stod den på Torq MTB sommerræs i Grøftebjerg hos Per. Som sædvanlig var sporet i topklasse, men løbet blev mest af alt bare en træning med fokus på teknikken, da Anne-Mette var med som den eneste dame. Så det var lidt svært at sætte sig op til at køre fuld skrue….
Der manglede til gengæld ikke damer ved denne uges powercup, som blev kørt på Stige Ø. Fjordager havde lavet en rigtig fin rute med masser af små stigninger og snørklede singletrack. De stejleste og mest berygtede bakker var udeladt, så sporet fik et godt flow og der var en god blanding af forskellige typer spor. Pulsen kom i hvert fald op i det røde felt – selv uden de værste bakker.
Damerne blev sendt afsted i den sidste startgruppe, så udover den interne dyst havde vi en masse mænd at jagte foran os. Læs resten

Powercup 3. Afd., Grøftebjerg d. 24.6.15

Grøftebjerg1.2015MTB sporet i Per Isaksens baghave i Grøftebjerg er lidt af en lækkerbisken for mountainbikere. Især for dem der vil have intensitet og høj puls krydret med tekniske udfordringer. Anne-Mette havde testkørt ruten med Næsby Cykelmotion og kunne ikke modstå fristelsen for at køre MTB løb igen.
Damerne startede i sidste gruppe, så udover vores interne dyst kunne vi også jagte herrerne. Allerede fra start blev der kørt godt til, og jeg vidste det ville blive ualmindelig hårdt at køre 1 time. På de første 2 runder havde jeg kræfter nok til at kæmpe med i front, men efterhånden slap energien op, og omgangstiderne knap så skarpe. Et par minutter i lukketid måtte jeg ud på sidste omgang. Dårlig timing – lunger og muskler var klar til at stoppe, men løbet var ikke slut før endnu en omgang var kørt. Det så ikke ud til, at flere damer slap med ud på sporet, så ingen grund til at køre sig selv mere i smadder. Nu var det bare om at køre sikkert til mål. Ruten levede fuldt ud op til forventningerne. Det var rigtig fedt at køre løb igen, men lidt øv ikke at kunne holde tempoet oppe hele vejen. Indsatsen indbragte en 2. Plads men gav også et fingerpeg om, at den skal have een over nakken i de næste 2 ugers træning frem mod EM i cross triatlon.
Foto: Ove Jørgensen

Bissen MTB, Svendborg d. 1.5.2015

nitten4Et nyt MTB marathon løb har set dagens lys på Fyn. Det gamle værft på Frederiksøen i Svendborg var basen for det nye løb, som blev opkaldt efter arbejderne på værftet, bisserne. Der var lagt op til et udfordrende løb med en vekslen mellem urbanride i byen, bakkekørsel og tekniske spor i de nærliggende skove. En omgang på 25 km var løbets letteste distance, Nitten. Mens 2 og 3 omgange var døbt hhv. Bumsen og Bissen.
Anne-Mette måtte tage til takke med at være nitte. Formen er ved at være i orden, men ryggen skal stille og roligt optrænes til at sidde længere tid på cyklen. At teste det nye løb var en kærkommen lejlighed til at komme igang med MTB konkurrencer igen.
Over 400 ryttere var tilmeldt første udgave af løbet, så Bissen er allerede Fyns største. Der var da også ryttere fra hele landet trods det noget fugtige vejr. De lange ruter blev startet først, så nitterne var som de sidste klar til at komme ud på ruten. Anne-Mette stod klar fremme i feltet sammen med Malene fra WAT, så det forpligtede jo lidt. Efter startskuddet førte ruten os først gennem byens mindre gader, hvor rutevagter passede på, at vejene kunne krydses sikkert. Hurtigt kom vi frem til Galjebakken, den af mange frygtede opkørsel. Inden opstigningen kunne begynde, blev man ledt ned af en våd græsmark. Her lykkedes det at få blokeret bremserne, så baghjulet overhalede mig og jeg tog resten af bakken ved i fin stil at “kælke” sidelæns ned med cyklen. Med resten af feltet i nakken, var det ikke nemt at komme på cyklen igen. Jeg måtte i stedet løbe cyklen op, indtil der var plads til at hoppe på cyklen. Læs resten

Team Rynkeby MTB, Langesø d. 8.3.2015

langesoeTine og Anni stillede til start, da Team Rynkeby afviklede 3 timers MTB løb på sydsporet i Langesø. Hensigten med løbet var at samle penge ind til Børnecancer fonden.
Vejret var aldeles fantastisk, og sammen med 120 andre var vi klar til at nyde en tur i skoven i den første forårssol.
Vi kom fra start som de første damer. På første runde var Tine dog noget “rusten” på teknikken, så hun faldt lidt bagud. Hun skulle lige skulle køres varm og finde ud af, hvordan det nu lige er med de der rødder  i skoven. På anden runde kom hun igen op til Anni, og derfra kunne vi følges de restende 2 runder, som hver især tog ca. 45 min. Efter nogle uger med meget regn, kunne man frygte et vådt spor. Men det var nået at tørre rigtig godt op, og det intense arbejde med at optimere sporet var lykkedes.
Efter en spurt mod mål fik vi fordelt 1. og 2. pladsen mellem os og kunne gå hjem med lækre cykelbriller fra Xtreme, en cykelpumpe og Tine endda med en bonus lodtrækningspræmie, som var en pose fyldt af energi. Den energi kunne vi nu godt have brugt på sporet, da 3 timers intensivt cykling på denne tid af sæsonen tager godt på krafterne.
Anne-Mette fik også lidt frisk luft i lungerne, da hun tog en runde som fejeblad.

Powercup, Næsby ådal d. 13.9.2014

Sidste løb i sommerens Powercup skulle køres på Anne-Mettes hjemmebane i Næsby, så på med klubtøjet. Banen i ådalen er virkelig blevet optimeret over de sidste måneder, så med lækkert solskin blev det en knastør og hurtig rute. 7 damer var til start i finaleløbet, og der var lagt op til en god dyst om især de første 3 pladser. Maria fra Hedensted kom som ved de øvrige løb først fra start med Sandy og Anne-Mette jagtende på de følgende pladser. Efter ½ omgang kom Anne-Mette op til Sandy og fik overhalet inden passagen med snævre singletrack. Nu var det så om at holde gang i benene og prøve om Marias forspring kunne minimeres. Det lykkedes at få hentet nogle sekunder, men Maria kunne køre i mål som vinder med Anne-Mette 27 sekunder efter. Når man kører for den arrangerende klub er der masser af dejlig opbakning ude på sporet. Det gode vejr havde fået folk frem med madkurve, kobjælder og hænderne var oppe af lommerne, så vi blev klappet og heppet frem. En god dag i skoven med rigtig MTB stemning. Og ekstra lækkert med stor præmiehøst med lodtrækningspræmie både i dagens løb og i den samlede stilling!!

6 timer i skoven – og Smukfest, Skanderborg d. 10.8.2014

Løbsarrangør Ricco Busk har endnu engang udtænkt et nyt MTB løbskoncept med den lækre detajle, at man først kører 6 timer MTB og derefter har fri adgang på afslutningsdagen ved Smukfest, hvor der var fri øl og vand fra hanerne.
Der var lovet masser af regn så Tine, Anne-Mette og Anni havde pakket godt med tøj. Heldigvis blev der kun brugt et sæt, da solen skinnede det meste af dagen. Så vi fik også et tørt og lækkert spor på 5 km – 120 højdemeter og en god blanding af singletrack og bredere stier med godt flow, gav fart i cyklerne. Omgangene blev kørt på 16-17 min. med høj høj puls. Konkurrencen i vores egen klasse var ikke så stor, så vi valgte at se mod herrerækken, og fortælle dem at vi gik efter 3 pladsen der….. Det skærpede konkurrenceiveren hos begge køn, og vi fik en super god dyst. Læs resten

Hærvejsløbet d. 27.-28.6

Anne-Mette er netop hjemvendt fra en laaaaaaang tur på MTB. I foråret sagde hun ja til at være testpilot på Hærvejsløbet på MTB – 300 km fra Flensburg til Viborg.
Lidt usikker på, hvad der ventede udover en masse gode trænings km, sluttede Anne-Mette sig til flokken, der blev styret og serviceret af Bjørn Søvsø fra DGI. Han havde samlet 7 MTB ryttere med forskellig cykelbaggrund, og så skulle vi undervejs og efter turen komme med vores synspunkter for på den måde bidrage til at gøre næste års løb rigtig godt.
Turen skulle gøres parvis, men af en eller anden grund viste det sig umuligt at finde en makker til Anne-Mette, så hun teamede op med Johs og Bjarne fra Fraugde. Det skulle vise sig, at vi gik rigtig godt i spænd, så det blev nogle sjove timer på cyklen. Læs resten

Kvindecuppen, Kolding d. 18.6.2014

Jeff Ravn og Henrik Ravn var ude med deres kameraer, da Kvindecuppens 4. afd. blev kørt i Marielund ved Kolding.
Camilla, som også er med i løbets styregruppe, gav den gas på MTB og kom i mål på en 8. plads – løbets vinder blev Anna Madsen, Grenå CC.
Se den samlede resultatliste her og læs mere om Kvindecuppen her.