Volcat MTB, Igualada Spanien d. 7.-10. april 2022

Anne-Mette kom efter mere end 2 års venten til Spanien for at køre VOLCAT MTB etapeløb i Igualada.
Løbet blev kørt i et fantastisk område med fede ruter, der kunne udfordre enhver. Det var en fornøjelse endelig at kunne køre med korte bukser og trøje, samt få både støv og sol på kroppen i den spanske varme.
Det blev samlet til lige over 200 km med 5.000 hm – og en podieplads i dame åben klasse.

Hvor skal vi hen do? Go MTB på Cypern…..

Der skal trækkes i flere lag cykeltøj for at holde varmen, når vinteren melder sin ankomst og træningen står på MTB. Så er det, at man let drømmer sig til varmere himmelstrøg og surfer på internettets rejsesider. 
I vintermånederne valfarter cykelryttere til destinationer som Tenerife, Gran Canaria og Mallorca. Det var da også inde i overvejelserne, da jeg sammen med Jan skulle finde et rejsemål til vinterferien med lidt behageligere temperaturer til mig og cyklen.
Men vi fik lyst til at prøve noget nyt, og valget faldt på Cypern. I de koldeste måneder er temperaturen omkring 12-20 grader, som jo er ganske behageligt til cykeltræning. Dertil kommer, at Cypern er bjergrig med gode muligheder for mange højdemeter på kontoen, hvad enten man foretrækker MTB eller racer. At prisniveauet så er yderst attraktivt er jo blot bonus. Læs resten

Sudety MTB Challenge, Polen d. 27.7.-1.8.2014

Sammen med Malene fra WATeam og et par gutter fra Cykling Odense og Næsby Cykelmotion var Anni og Anne-Mette igen en tur i Polen, hvor de laver et fedt MTB etape løb. No bullshit, no comprimise – just MTB!
Prologen på det polske etapeløb blev en god start for Anni og Anne-Mette i dame duo klassen. Der blev kørt 14 km med 500 hm som enkeltstart. Med 2 damehold startende foran var der noget at jagte på opkørslen og efter nogle minutter lå vi i front. Lige inden nedkørslen blev vi hentet af et stærkt kørende team, som tog yderligere tid til os på nedkørslen. Her valgte vi at køre uden risiko, men holdt heldigvis placeringen hele vejen ned, og vi fik indledt løbet med en podieplads og fine sølvmedaljer.
Dagens korte etape gav tid til masser af hygge og afslapning med vores cykel venner, og der blev igen nørdet cykeldimser. Anni er snart helt bims. Læs resten

Oplev sidste etape på Crocodile Trophy 2013

Fra den støvede outback bevæger rytterne sig nu helt ud til kysten ved Cooktown, hvor der er mål på toppen af Grassy Hill.
Der kommer asfalt under dækkene og en afsluttende stigning på 30% til at suge de sidste kræfter ud af deltagerne.

Videoklip:
Crocodile Trophy, 9. etape 2013

Anne-Mette holder i år en række foredrag om løbet – måske det også er noget for din forening?

Krokodillen ordnet, Australien d. 19.-27.10.2013

Ekstremt langt, ekstremt støvet, ekstremt varmt, ekstremt vildt og ekstremt hårdt!
Sådan vil jeg beskrive Crocodile Trophy, det legendariske løb som går for at være verdens længste, hårdeste, varmeste og mest eventyrlige MTB etapeløb – og det levede fuldt ud op til forventningerne. Anne-Mette fortæller om sit livs MTB løb i Australien:
Efter mange måneders forberedelse var det dejligt endelig at stå i Australien klar til cykelløb af helt ukendte dimensioner. Jeg havde ventet et eventyr af de helt store, og det fik jeg!
Løbet starter ved Cairns, hvorfra rytterne bevæger sig ind i den australske outback og på 9 etaper tilbagelægger omkring 1000 km på vejen mod Cooktown. 75 ryttere (71 herrer og 4 damer) stiller til start, og der er næsten lige så mange hjælpere for at få det hele til at fungere. Crocodile Trophy er et helt specielt cykelløb med et godt fællesskab, fordi deltagerne overnatter sammen under primitive lejrforhold. Hver dag er der mål et nyt sted, og hele lejren rykker med. Et kæmpe logistisk arbejde.

Læs resten

De sidste forberedelser til Crocodile Trophy

Det er nu, at de sidste mange måneders drøm skal leves ud.
Siden nytår har Anne-Mette målrettet trænet frem mod det legendariske Crocodile Trophy – MTB etapeløb med start i Cairns, Australien d. 19.10. Cyklen er splittet i atomer og pakket ned i den store kuffert sammen med cykeltøj og solcreme.
Gennem de sidste måneder har formen udviklet sig positivt, og Anne-Mette har følt sig klar. Så klar som man nu kan føle sig på en totalt ukendt udfordring.
Men desværre har en overbelsatningsskade kastet lidt skygger over de sidste forberedelser. Det har været nødvendigt med en pause til benene i håb om igen at blive klar. I stedet har der været akupunktur, massage og alternativ træning i kajakken på programmet. På den måde er forventningens glæde blevet vendt til stress og bekymring, men heldigvis ser det ud til at knæet nu er i bedring.
Fra nu af bliver det kun til et par enkelte trilleture på cyklen, inden det går løs for alvor. Det bliver SÅ spændende – håber virkelig kropppen klarer det.

Der kommer lidt opdateringer fra Down Under her på siden – ellers kan man følge med på løbets egen hjemmeside: Crocodile Trophy 2013

Et cykelløb der mest vil blive husket for det ekstreme vejr

Der blev aldrig en 4. etape på dette års Alpentour Trophy. Arrangørerne, der prioriterer rytternes sikkerhed højt, valgte klogeligt at aflyse sidste etape. Den voldsomme regn skyllede simpelthen sporene væk, og vand fossede ned af stier og bjergsider. Det viste sig jo så senere at både Østrig, Tyskland og Tjekkiet blev meget hårdt ramt af de store vandmængder.
Vores grej blev pakket og vi fik sluttet løbet af i kongreshallen med pasta party og præmieoverrækkelse. Anni og Tine sluttede på en samlet 3. plads. Anne-Mette fik kørt 2. og 3. etape af løbet med placeringer midt i soloklassen.
Det blev et løb vi sent glemmer. Allerede ved afrejse hjemmefra var vi noget nedtrykte over de dårlige vejrudsigter. De viste sig at holde stik – vi fik en uge med vejr, der er en skiferie værdig. Men vi har lært det østrigske vejr at kende og var godt forberedte med en ordentlig garderobe. Vi fik brug for både huer, vinterhandsker, de tykke skoovertræk, uldsokker og selvsagt vores regntøj. Så en oplevelse ud over det sædvanlige blev det på mange måder.
Billeder fra Alpentour 2013

Masser af udfordringer også uden sne

Så er 3. etape kørt i Schladming. Vi blev sparet for 20 km og 600 hm, da den oprindelige rute ikke kunne køres pga sne. Alligevel var der udfordringer nok med krævende nedkørsler, tunge opkørsler og cykeldefekt. Dagens 54 km og 2200 hm endte med podie- og 3. plads til Anni og Tine i duo. 7. plads til Anne-Mette i solo.

Sejr i junglen

Camilla har netop snuppet sejren ved Jungle Ultra Marathon i Peru. Før sidste lange etape lå Camilla på en sikker 2. plads. Men førende dame nåede kun få hundrede meter på den afsluttende etape, før hun vat helt færdig. Camilla vandt dermed både etapen og det samlede løb! Imponerende debut som ultraløber. Vi glæder os til at høre meget mere om løbet.
I Østrig skulle der køres 13,5 km enkeltstart med 1100 hm i dag. Vi startede i silende regn, der så blev til kraftigt snefald længere oppe af bjerget. De sidste 3 km havde været hurtigere at gennemføre på ski! Så det blev en anderledes form for cykelløb. Både duoen med Anni og Tine samt Anne-Mette i soloklassen kom til toppen i dag. Det sner fortsat, så vi er spændte på evt. ruteændringer de sidste 2 dage.

Regn og sne over Schladming

Så blev Alpentour Trophy skudt igang i det man vist godt kan kalde møgvejr. Kulde, regn og sne var hvad der ventede på dagens 69 km lange etape med 2900 hm og 2 bjergtoppe.
Vi fulgtes til Anne-Mette efter 21 km på 1. bjerg fik vrøvl med knæet og ikke helt uventet måtte stoppe.
Anni og Tine derimod fortsatte en sej kamp mod det østrigske vejr og dagens 2 bjergtoppe. De kørte en 2. plads i hus i dame duo.

20130530-211046.jpg

Også i Peru fører Team Fit4Run sig frem med flotte placeringer. Camilla ligger efter 4. etape på en samlet 2. plads.