DM MTB-O, Hvalsø d. 8.-9.8.2015

Anni var af Malene blevet lokket til at forsøge sig med MTB-orientering igen – og denne gang ved intet mindre end DM. Sidst gang var nok for 5 år siden, så jeg måtte lige ud at cykle med et kort på styret to gange. Godt med lidt træning, for det resulterede i styrt, da jeg på grund af kortholderen ikke så en gren. Svær disciplin at cykle i skoven, læse kort og samtidig finde den rigtige vej – og gerne den hurtigste.
Men med frisk mod, tips fra erfarne Malene og lidt o-løbs erfaring, drog jeg mod Hvalsø skoven. At komme rigtig i startbokse og alt det der, gik uden problemer, da det heldigvis mindede om almindelig o-løb. Så ingen panik!  Heller ingen panik da uret bibbede på min starttid, og jeg fik kortet i hånden. Jeg huskede på, at Malene havde sagt, at jeg skulle bruge tid på at komme sikkert fra start. Det gik derudaf og indtil post 4, havde jeg ingen alvorlige problemer med at finde rundt. Jeg følte mig super godt kørende. Så kom den første punktering. Jeg pumpede og pumpede og pumpede med en ny pumpe, da min gamle var mistet på styrtet på træningsturen to dage før. Jeg bandende og svovlede over pumpen, og måtte vente på der kom en, som havde tid til at låne mig en anden. Så fandt jeg i stedet ud af, at den nye slange var i stykker i ventilen. En meget sød herre gav mig hans eneste ekstra slange, og jeg kom langt om længe afsted igen. Nu ville jeg så give den ekstra gas, men det skal man ikke som nybegynder. Det endte helt galt. Så galt at jeg ikke anede, hvor jeg var….. Jeg måtte igen finde en rar herre, som kunne udpege hvor jeg var.
Endelig på rette spor igen og nu gik det lystigt derud af indtil post 9. Bang!,  og dækket var total faldt på få sekunder. Meget irriteret sluttede mit løb der, og jeg måtte trække cyklen i mål med røg ud af ørerne. 
Heldigvis var der mulighed for revanche søndag, hvor der skulle køres stafet for OK ØST Birkerød, som er min klub. Ingen punkteringer og jeg kørte fint til alle poster, undtagen en som drillede. Men jeg var godt tilfreds og ærlig talt overrasket over mig selv i det her game. Desværre havde en af holdkammeraterne et fejlklip, og vi blev derfor DNF (Did Not Finish….)

13.-15.6.2014 Trimtex MTB-O cup, Søhøjlandet

Med kun 1 uge til Eagle adventurerace og knap så meget orientering i bagagen det seneste år, var det sidste udkald for Anne-Mette til at øve find rundt med kort og kompas. Når MTB-O cuppen så var henlagt til det skønne bakkede landskab i Søhøjlandet, gav det jo mulighed for også at lægge noget ekstra god træning ind.
Fredagens sprint blev kørt i Skanderborg dyrehave – en åben skov med let kørte stier og forholdsvis let terræn. Kortet var 1:5000, så det stillede virkelig krav til at tænke hurtigere end man cyklede. Der skulle max. koncentration på fra start til slut, så jeg ænsede slet ikke Anni, der under sin løbetur havde tid til at heppe. Jeg skulle lige køres ind på kortet og indstille den rustne o-hjerne på at komme i gang. Det gav et par mindre bom i starten, men så gik det derudaf uden flere fejl på den hurtige rute.
Lørdag blev der kørt mellemdistance i Silkeborg Nordskov, hvor det afmærkede MTB spor også ligger. Nu var der tale om stærkt kuperet terræn, som banelæggeren havde udnyttet til fulde. Så man blev udfordret af både terræn og kortet. Jeg havde fint flow på de første 5 poster, men så gik det galt. Læs resten

DM MTB-O, Svinkløv d. 10.8.2013

Weekendens MTB-O startede fredag aften på Ålborg Kaserner, hvor der skulle køres sprint. Anne-Mette var noget spændt på hvad evnerne rakte til. Kortet har ikke været med på cyklen længe. Men orienteringen gav ikke problemer. Postere kom hurtigt efter hinanden med 16 poster på 5 km., men med fuld koncentration blev det kun til et enkelt lille bom og en tid hurtig nok til at snuppe 1. pladsen.
Lørdag gjaldt det så DM lang i Svinkløv. Dagens rute var på 13 km og igen 16 poster. Anne-Mette fløj ud af startboksen, og inden første post var lokaliseret var fokus væk og første bom en realitet. Allerede nu meldte usikkerheden sig, og der var ikke rigtig noget der ville lykkes. Det blev til forkerte vejvalg, alt for mange stop for at kikke kort og en masse fejl. Det gav en ekstra lang rute og masser af frustration. Dagens rute var svær og kunne ikke køres på rutinen (som jo i øvrigt heller ikke rigtig var til stede). Så DM medaljerne gik i år til nogle, der havde fortjent dem bedre. Men det var trods alt en god udfordring og fedt at vi var mange damer til start.

Trimtexcup MTB-O i det jyske d. 11.-12.5.2013

Efter at have trænet en masse MTB-O ved campen i det nordjyske, skulle der nu køres Trimtexcup. Anne-Mette, der plejer at være med til MTB-O løbene, var i Harzen for at få trænet lidt bjergkørsel forud for Alpentour Trophy. Men Camilla var klar til start. Der var 15 landsholdsryttere og erfarne MTB-O piger til start i dame 21 klassen. Begge dage blev der kørt mellemdistance på hhv. 14,9 km med 34 kontrolposter første dag i Ebeltoft Plantage og 8,4 km med 19 kontrolposter på anden dag i Ålum ved Randers. Camilla indkasserede 2 stk. 7. pladser og masser af god træning. Det er altid intensivt i MTB-O, hvor koncentrationssvigt, tvivl, vejvalg og ubeslutsomhed straffer én hårdt! 
 

Eventyrløbet, Odense og Trimtex MTB-O cup, Tisvilde Hegn d. 17.5.2012

Anni løb torsdag sit første konkurrence løb i mange måneder, efter en løbeskade har afholdt både hende og Anne-Mette fra løbe siden januar. Anni havde byttet sit start nummer fra gruppe 1 på 10 km til en gruppe 1 på 5 km. Forventningen til tiden var ikke så store, da det kun var 5. gang hun løb 5 km. Så det var bare for at få en god oplevelse uden smerter i foden. Det blev en super god dag, hvor man blev grebet af stemningen. Så Anni kom derfor i mål med en tid på 21.42 – uden efterfølgende problemer. Derefter stod det på hygge med arbejdskollegaerne og musik.
Anne-Mette kunne stadig ikke løbe, så hun kørte til Sjælland for at samle point i MTB -O cuppen, der denne gang skulle køres i Tisvilde Hegn. Det var et rigtig fedt terræn med masser af udfordringer i from af både bakker, sand og tekniske passager. Orienteringen gik uden de store bom, og der var fart nok i benene til at køre endnu en 1. plads hjem. Så nu ligger Anne-Mette lunt i front i den samlede stilling.

MTB-O Trimtex Cup, Hannerup og Vrøgum d. 20.-21.4.2012

Årets MTB-O cup blev skudt i gang i Hannerupskovens fede terræn. Første dag stod på sprint, der bestemt ikke er Anne-Mettes favorit distance. Posterne blev fundet uden det store besvær, men det lykkedes aldrig at finde et rigtig flow og stole på beslutningerne, så der gik for meget tid med at dobbelttjekke kortet. Tiden rakte til en 2. plads, men Anne-Mette var ikke helt tilfreds med løbet. Efter 30 min på ruten var der overskydende energi i benene, så bakkerne blev lige kørt et par gange mere, inden turen gik hjem mod sofaen og restitution. Næste løb var længere vest på. Der skulle køres langdistance i Vrøgum Plantage, der byder på fladt men meget varieret terræn. Der er en del kampvognsspor i området, så dem gjaldt det om at holde sig langt væk fra med mindre man ville trække cyklen i tungt sand. I Vrøgum var det Anne-Mettes favorit – langdistance, så der var håb om en bedre indsats. Det lykkedes også at få lavet gode rutevalg og samtidig holde god fart i cyklen. På den måde fik Anne-Mette hurtigste stræktid på 15 af de 16 poster og vandt dagens løb med 18 min til 2. pladsen.

MTB-O Camp, Hillerød d. 30.3.-3.4.2012

Camillas gamle truck bestod testen og fik fragtet både ryttere og cykler sikkert frem til 5 dage med kort og kompas. Camilla og Anne-Mette deltog i den traditionsrige MTB-O camp, som i år blev afviklet i skovene på Nordsjælland. Flere landshold og over 200 deltagere var klar til at trampe stierne tynde. Vi lagde hårdt ud med natorientering, hvor Ay-uppen igen viste sit værd som projektør. Når man kører rundt og leder efter poster i mørket, får man et ekstra adrenalin-sus. Totalt fedt. Mindre fedt var det dog, at Anne-Mette tabte en pedalarm, men det kunne der rodes bod på ved at finde reservedele hos værterne Anna og Malene. Læs resten