EM marathon kajak masters, Silkeborg d. 25.-26.7.2022

EM KAJAKMARATHON for masters blev i år afviklet i Silkeborg, og det fik Anne-Mette til at trække i træningstøjet.
Første stævnedag, hvor der skulle roes enerkajak (K1), var vejret ualmindeligt dårligt. På trods af kraftig regn, lyn og torden var der alligevel godt fyldt på tribunerne. Der var lagt op til en sjov dyst med både nye kajakvenner og gamle landsholdskammerater på den 15,4 km lange rute med 3 overbæringer.
Jeg kom fint fra start sammen med Jeanette Knudsen, som jeg vidste ville være med i front. Vi kunne de første omgange arbejde sammen om at få etableret et forspring til de øvrige. Jeanette er en super stærk sprinter, så jeg ville helst ikke hjem sammen med hende. Planen var derfor at prøve at slippe alene afsted i 2. eller 3. overbæring. Sprintende så hurtigt jeg nu kunne med min kajak i hånden, lykkedes det også at komme først i vandet og få et hul på 2. overbæring. På sidste omgang fik jeg øget afstanden, så jeg kunne ro mit første EUROPAMESTERSKAB hjem.

Om muligt var vejret ringere næste dag, hvor jeg skulle ro toerkajak – både i dameklasse og mix. Det blæste kraftigt, og bølgerne rejste sig på Silkeborg Langsø.
Vejret bekymrede nu ikke min makker Susan Lützner og jeg. Vi havde valgt en god stabil kajak, så vi kunne bruge vores kræfter uden at være bekymrede for at kæntre eller synke.
Vi kom fint fra start, men måtte hurtigt opgive planen om at hænge på andre kajakker. Sidevind og bølgerne til første vending gjorde det stort set umuligt. Inden vi fik set os om, var vi passeret af et stærkt mandskab med Jeanette Knudsen og Christina Scales. De var urørlige på førstepladsen i hele løbet. Vi fik i stedet en god dyst om 2.-3. pladsen med endnu en dansk båd. Vores valg af tung båd blev belønnet på vandet. Vi sad bedst i bølgerne, så Jette Bælum og Pernille Stenum måtte bruge ekstra kræfter på at hente os inden overbæringerne, hvor de var stærke. På sidste omgang fik vi endelig et hul og kunne ro i mål til SØLV. Rent dansk podie med 3 stærke både.

Læs resten

EM OCR, 10. Juni 2022- Italien

EM i OCR 17km – DONE🏃‍♀️💪🏻
Malene har brugt hele foråret på forberedelserne til dette års EM i OCR, hvor hun deltog i Agegroup.
Hun havde en super god oplevelse: “Jeg har verdens bedste heppekor/famile! Anni og Emma❤️❤️
Turen bød på 53 forhindringer hvoraf ca 20 af dem var nede i dalen, hvor Anni og Emma heppede mig rundt – og så 33 forhindringer oppe, men jeg kunne mærke dem hele vejen rundt.
Jeg startede med 3 armbånd, mistede hurtigt 2 ved forhindringerne, men beholdt det tredje indtil forhindring 33. Så sluttede det for mig, men jeg er super tilfreds med resultatet. Jeg fik den vildeste oplevelse og den fedeste dag med nye venskaber og erfaring i bagagen.

Aarhus Adventure Challenge d. 18.6.2022

Aarhus Adventure Challenge fik skiftet de sidste dages regn ud med strålende sol fra morgenstunden.
Vi var vildt tidligt oppe for at komme til check-in og kortudlevering i god tid til at lægge strategi og rutevalg. Men vi fik en lang næse og ingen kort, så kunne være blevet lidt længere under dynen. I stedet brugte vi ventetiden inden start til at hyggesludre med adventure-venner.
Vi lagde ud med prolog i Århus midtby og et finurligt regnestykke bragte os til dagens kort. Et lille stjernecentrum bød på Bike’n Run’n SUP, bueskydning, labyrint guidet via telefon og ikke mindst “koneløb”, hvor Anne-Mette med fødderne stripset sammen blev transporteret af Anni og Malene rundt på en rute, der skulle memoreres. På MTB kom vi videre til vertikal orientering, hvor posterne lå i trætoppe og på tovbroer. Igen videre på MTB, som vi fik fornøjelsen af at trække et par km på sand og sten langs stranden. Et langt o-løb ved Moesgård og så igen MTB og rappelling, inden vi fik en kanotur på Solbjerg Sø. Godt med lidt pause til benene.
På sidste MTBO tur skulle der gambles. Hvor mange valgfrie poster kunne vi nå, inden det sidste o-løb. For sen målgang kostede dyre point. Vi havde ikke kort til o-løbet, så vi estimerede det til 1/2 time. Det var dumt, for løbet var kun 600m, inden vi efter næsten 10 timer på farten afsluttede via en tovbro over åen til mål. Desværre med en valgfri post mindre end det vindende hold. Men vi havde en fin dag med varierende udfordringer i det skønne vejr og fik set nye flotte steder på vores tur i og udenom Århus.

Oure Adventurerace d. 30. april 2022

Endnu en gang var vi på startstregen til Oure Adventure Race. Egentlig skulle vi have været 4, men influenza havde sendt Tina til tælling. Så Anni, Anne-Mette og Malene måtte nøjes med en trio.
Da vi var eneste damehold til start, blev vi allerede til briefing nærmest udnævnt til vindere – vi skulle bare lige gennemføre først, så det satte vi os for.
Alle deltagere blev kørt i bus til starten i Davinde, hvor dagens strabadser startede med O-løb. Herefter cyklede vi mod Nyborg for at løbe et by-O, samt padle en kanoetape med overbæringer. Mega fed gimmick!
Fra Nyborg kørte vi videre sydpå mod Lundeborg. Her må man bare sige, at kommunikation mens vi er på MTB, (måske grundet alder?) kan være en svær ting. Op til flere gange var den gængse replik: “Vi kan ikke høre hvad du siger!” Og en enkelt gang havde vi en sjov episode, da Malene kører forrest og siger: “Mon ikke dette er den gamle jernbane vi kører på nu?” Anne-Mette fra 2. position på cyklen siger retur: “Ja, mon ikke dette er den gamle jernbane”, og jeg kan høre i hendes tonefald, at det havde hun helt sikkert sagt før jeg fik sagt det første gang………Næste gang må vi have Tante Møges talerør med.
Vi skulle jo bare hygge os på turen rundt og kun gennemføre, men alligevel slog de gamle heste over i galop, da vi på det sidste træk mod Oure pludselig kunne se vores låne teammate Ditte med hendes hold. Tak for dysten og tak for et super velarrangeret race Oure.

Åre Extreme Challenge, Sverige d. 23. april 2022

Endelig en multisport-konkurrence med kajakroning i stedet for svømning, og så ellers løb og MTB som vanligt.
Lige noget for Anne-Mette, som sammen med en kajakveninde tog turen til svenske Isaberg. Desværre var der ikke så mange, der fandt denne cocktail attraktiv trods den skønne lokalitet.
Kajakroningen blev til en sjov dyst med de forreste herrer. På de 10 km kom vi igennem 3 søer og smal passage med strømmende vand. Kajakken fik nogle klø på stenene. Flere klø fik den på overbæringen med tætte træer – op og ned over en bakketop på en skovbund, der på ingen måde var identisk med en sti. Rimelig glat i strømpesokker. Jeg roede i min kapkajak, mens de fleste andre roede i lange smalle surfski, hvor de kunne ro med løbeskoene på.
Jeg var første dame retur på strandbredden, men blev skarpt forfulgt af en nykåret verdensmester i adventurerace. Desværre måtte hun udgå med en skade tidligt på løbet.
Løberuten tog os indtil flere gange op og ned af Isaberg af ret tekniske stier og skibakker, hvoraf en del umuligt kunne løbes. Jeg blev ikke overhalet på løbet, så til min overraskelse var der allerede en anden dame i skiftezonen. En af os havde løbet forkert rute – hvem af os blev aldrig opklaret. Afmærkningen havde meget tilbage at ønske, og der blev løbet flere alternative ruter.
Videre ud på MTB, som var dagens sidste disciplin. Der var ikke meget energi tilbage i benene, selvom der kun skulle cykles 10 km. Jeg fik ikke hentet hende der ”snigløb” mig i skiftezonen. Kunne i stedet glæde mig over en udfordrende dag med mine favorit discipliner.

Påskeløb, orientering i Søhøjlandel d. 8.-10. april 2022

Malene og Anni var taget 3 dage med Odense orienterings klub til Himmelbjerget for at dyste med 1500 andre i at finde vej. Det blev tre forrygende dage med dejlige bakker op og ned, vejvalg og “hvor er jeg lige henne” (mest for Anni).
Selvfølgelig var der også tid til hygge, sang fra Højskolesangbogen og at lære af egne og andres erfaringer.
Og se lige i billeder hvem vi fandt! En gammel team kammerat – Camilla Gry. Go påske til jer alle og tak til Odense orienterings klub for en super tur.

Volcat MTB, Igualada Spanien d. 7.-10. april 2022

Anne-Mette kom efter mere end 2 års venten til Spanien for at køre VOLCAT MTB etapeløb i Igualada.
Løbet blev kørt i et fantastisk område med fede ruter, der kunne udfordre enhver. Det var en fornøjelse endelig at kunne køre med korte bukser og trøje, samt få både støv og sol på kroppen i den spanske varme.
Det blev samlet til lige over 200 km med 5.000 hm – og en podieplads i dame åben klasse.

Nordisk AdventureRun, Mols Bjerge d. 6. februar 2022

Det var en kold lørdag aften i februar. Tidlig søndag morgen, skulle Anni og Anne-Mette stå på startstregen til et af de lange adventure- og orienteringsløb i Mols Bjerge, så god nattesøvn var vigtigt. Vi havde derfor indlogeret os i et hyggeligt sommerhus tæt på start.
Masser af højdemeter, smukke udsigter og unikke landskaber ventede på at blive indtaget. Morgenfriske stod vi klar ved Karpenhøj Naturcenter, og så gik jagten på de mange poster ellers ind. Bjergene blev udforsket på kryds og tværs – og ikke mindst op og ned – i jagten på hurtigst muligt at få løbet 32 km med dertilhørende poster. Vi kunne supplere hinanden med navigeringen, og havde for det meste held til at finde posterne. Meeeeen et par gange måtte vi have fat i en ven – GPSén blev tændt og hjalp os igen på rette vej. Når vi altså huskede at indtaste koordinaterne for den rigtige post.
Vi blev ret gode til ”rullefald” under de mange dyrehegn. Anni forsøgte dog den direkte vej gennem et pigtrådshegn. Uden succes og en anelse blodigt. Ellers lykkedes det at holde humøret højt hele dagen. Specielt efter målgang, hvor vi opdagede, at vi havde vundet en-dagskonkurrencen foran alle mix og herrehold 🥇Det var en god sæsonstart.

VM crosstriathlon, Extremadura Spanien d. 31.10.2021

Verdensmester AG 55-59

Anne-Mette fik uventet en mulighed for at forfølge årets store mål – VM i cross triathlon. Det ellers aflyste VM i Holland blev nu i stedet afviklet i Spanien. En smuttur til sydens sol og varme lød som en god ide´ som afslutning på sæsonen.
Men der var ingen sol i Spanien. Massive regnmængder i dagene op til VM i Extremadura forvandlede det ellers tørre og støvede landskab til et mudderælte ud over det sædvanlige. Men det skulle vise sig at være godt for mig.
Allerede inden jeg kom i våddragten var alt mit tøj og grej gennemblødt af den kraftige regn. Stævnepladsen sejlede. Et trist skue, men det skulle ikke stoppe os. Age Group damerne startede sidst, så jeg havde nogle at jagte.
Løbet var visualiseret flere gange, og jeg følte mig godt forberedt. Jeg slap rimelig godt fra svømningen, som er min svageste disciplin. Hurtigt skifte og ud på MTB.
Aldrig har jeg kørt i så meget vand og mudder. De ekstreme regnmængder havde udover mudder, forårsaget nye floder som gik helt op til sadlen. Man håbede det bedste i hver vandpassage, for man kunne ikke se hvor dybe de var. Trods de vanskelige forhold havde jeg en fest på cyklen. Mange havde det svært, men jeg fandt de lette gear, holdt mig fint flydende gennem mudder og vand, overhalede en masse og holdt mig på cyklen.
I skiftet til løb kunne jeg ikke se, hvor mange af mine konkurrenter, der havde sat cyklen. En hovedregning sagde mig, at der højest kunne være en foran. Med vand, sand, grus og andet godt i skoene gik jagten på øverste podieplads nu ind. Heldigvis var der stadig lidt i benene til at løbe guldet hjem. Speakeren talte kun spansk. Så først til præmieoverrækkelsen fandt jeg ud af, at målet var nået, og jeg stod på podiet som verdensmester med den fedeste fornemmelse. At min rejsemakker Karsten Arnfeldt Olsen også blev verdensmester fuldendte bare festen.
Jeg er taknemmelig for, at mine træningskammerater Lise og Anette har været med på en stor del af rejsen og delt mange træningspas med mig. Fedt med selskab, især når det er hårdt. Og alle turene i møgvejr gav bonus.

Eagle Adventurerace d. 9.10.2021

Fuld fart på landingsbanen

Eagle Race på Nordsjælland blev i år med 2 Team Fit4Run hold, da vi igen havde lokket Ditte Brinkmann med på tur. Hun dannede hold med Anni og Anne-Mette, mens Tine, Tina og Malene kørte sammen.
Efter ankomst var der tid til at nørde lidt på kortene, lægge ruter og strategi. Løbet blev skudt i gang med en kort prolog på Farum Stadion. Der var lidt forvirring, da vi bagefter startede ud på MTB. Det viste sig, at kompasset på kortholderen havde ændret sig og nu vendte forkert – det gav lidt udfordringer, men heldigvis havde vi også håndholdte kompas og kom fint gennem første etape med bl.a. en omgang på landingsbanen på Værløse Flyvestation.
Ved Gundsømagle rundede vi et fint MTB spor, men her mistede Malene og Tina desværre deres Teammate. Tine blev pludselig ukampdygtig af voldsomme rygsmerter. Heldigvis var der fin hjælp fra arrangørerne til at hjælpe hende tilbage til Farum.
Malene og Tina tog kampen op uden Tine og fortsatte ud på ruten. Ved første skiftezone skulle cyklerne forlades. Så fulgte et o-løb og en længere tur i kano. Den viste sig dog at blive rimelig behagelig med tid til snacks, fin medstrøm og et fantastisk vejr. Løb tilbage til skiftezonen, hvor der udover vores cykler ventede hjemmebag og kontrol af obligatorisk udstyr.
Den næste MTB etape førte os til skydning. Det havde vi godt styr på, så det blev ikke til mange strafposter. Vores næste etape gav ekstra spænding til dagens dyst med WAT-pigerne, som vi mødte flere gange. Først lavede vi et stort bom ved Buresø, som førte os på afveje. Hanne fra WATeam var dog på hjemmebane og fik hjulpet os på ret køl, da de kom forbi og så vores forvirrede ansigter. Tak for det! Nu kunne vi så køre modsat de øvrige hold for at hente en post, vi med vores rute havde misset. For så lige at toppe spændingen, måtte vi yderligere indkassere 10 min sit-down straf for ikke at have styr på noter og stier på kortet ved næste skiftezone. Pænt demotiverende, men det hjalp på humøret at depoterne imens kunne fyldes med grillpølser, kanelsnegle og energidrik – meget venligt af skiftezonebestyrerne.
Heldigvis var vi nu mere fokuserede, og fik klaret både samarbejdsopgave, o-løb og klatring i fin stil.
Sidste etape var en kort MTB tur retur til mål, og der skulle kæden holdes stram. Desværre for Anni blev bremsen også holdt stram. Vi havde allerede en gang justeret kaliberen, men nu var den gal igen. Men med kort til mål måtte hun bare træde noget hårdere i pedalerne .I mål blev vi modtaget af hep fra både crew og Tine, som havde haft en lang dag uden rigtig at kunne noget. Der blev serveret lækker aftensmad – og igen kage. Uhm. Dejligt det igen er muligt at sidde efter løbet og hygge med de andre hold og udveksle løgnhistorier fra dagens strabadser.
TAK til Copenhagen Adventure Sport for et race, der bare klappede.