EM marathon kajak masters, Silkeborg d. 25.-26.7.2022

EM KAJAKMARATHON for masters blev i år afviklet i Silkeborg, og det fik Anne-Mette til at trække i træningstøjet.
Første stævnedag, hvor der skulle roes enerkajak (K1), var vejret ualmindeligt dårligt. På trods af kraftig regn, lyn og torden var der alligevel godt fyldt på tribunerne. Der var lagt op til en sjov dyst med både nye kajakvenner og gamle landsholdskammerater på den 15,4 km lange rute med 3 overbæringer.
Jeg kom fint fra start sammen med Jeanette Knudsen, som jeg vidste ville være med i front. Vi kunne de første omgange arbejde sammen om at få etableret et forspring til de øvrige. Jeanette er en super stærk sprinter, så jeg ville helst ikke hjem sammen med hende. Planen var derfor at prøve at slippe alene afsted i 2. eller 3. overbæring. Sprintende så hurtigt jeg nu kunne med min kajak i hånden, lykkedes det også at komme først i vandet og få et hul på 2. overbæring. På sidste omgang fik jeg øget afstanden, så jeg kunne ro mit første EUROPAMESTERSKAB hjem.

Om muligt var vejret ringere næste dag, hvor jeg skulle ro toerkajak – både i dameklasse og mix. Det blæste kraftigt, og bølgerne rejste sig på Silkeborg Langsø.
Vejret bekymrede nu ikke min makker Susan Lützner og jeg. Vi havde valgt en god stabil kajak, så vi kunne bruge vores kræfter uden at være bekymrede for at kæntre eller synke.
Vi kom fint fra start, men måtte hurtigt opgive planen om at hænge på andre kajakker. Sidevind og bølgerne til første vending gjorde det stort set umuligt. Inden vi fik set os om, var vi passeret af et stærkt mandskab med Jeanette Knudsen og Christina Scales. De var urørlige på førstepladsen i hele løbet. Vi fik i stedet en god dyst om 2.-3. pladsen med endnu en dansk båd. Vores valg af tung båd blev belønnet på vandet. Vi sad bedst i bølgerne, så Jette Bælum og Pernille Stenum måtte bruge ekstra kræfter på at hente os inden overbæringerne, hvor de var stærke. På sidste omgang fik vi endelig et hul og kunne ro i mål til SØLV. Rent dansk podie med 3 stærke både.

Læs resten

DM marathon kajak, Silkeborg d. 7.8.2021

Silkeborg lagde vand til weekendens DM / NM kajak på marathon distancen.
Med god form og gode træninger i bagagen, glædede Anne-Mette sig til igen at mærke suset, fra det sekund der bliver råbt “READY GO”.
Starten gik i det fineste vejr, men skal da lige love for, at det ændrede sig til det vildeste uvejr. Skybrud, lyn og torden lige over os gav både roere og ikke mindst arrangører udfordringer.
Jeg fik en fin start og fik lagt mig i spidsen for dame masterfeltet.
På første omgang havde jeg følgeskab, men efter overbæringen var jeg alene resten af vejen.
Jeg roede i mål som første dame og sikrede mig et danmarksmesterskab.
Silkeborg er vært for EM Marathon i 2022. Det er jo fristende….. Jeg har ikke givet slip på kajakroningen endnu.

DM marathon kajak, Maribo d. 8.8.2020

2017 var sidste gang Anne-Mette var med ved DM Marathon kajak. Men nu vil skulderen være med igen, og formen er pudset af i kajakken. Så jeg var igen til start ved dette års DM på Maribo Sø.
Ren nostalgi, da jeg har roet mange stævner og træningsture på netop Maribo Sø i 90’erne.
Starten gik for dame masters, hvor jeg lykkedes med at komme hurtigt ud af starthullerne.
Ved første vending var de øvrige damer ikke kommet tættere på, så jeg valgte at ro mit eget løb og satse på at få det hele til at spille.
I den bagende varme stod den på 4 1/2 omgange med 4 overbæringer. Det betyder at man hurtigst muligt skal ud af kajakken for at løbe en passage, og derefter hurtigt videre ud på vandet.
Det lykkedes at holde et fint jævnt tempo på rutens 17 km, hvor forspringet hele tiden blev øget.
Overbæringerne kørte perfekt, selvom det var noget tungt at løbe i blødt sand.
Placeringen i front holdt fra start til slut, så blev hurtigste master dame og vandt DM GULD i min aldersgruppe ?
Dejligt at kunne være med til et fedt stævne og have fået fart i kajakken igen.

Ny DM titel i kajak og endnu et VM venter…..

DMkajak2016.3Anne-Mette har endnu et stort mål for 2016 i en af sine individuelle idrætsgrene.
DM marathon kajak på Bygholm Sø – ambitionen at vinde min aldersgruppe, så nu skulle overarmene tale……..
Kajaktræningen har ikke haft den højeste prioritet på det seneste, men jeg ville satse på at få glæde af min ellers stigende formkurve. Til september er planen at stille til start ved masters VM, også i marathon kajak. Så var det jo perfekt at få testet kajakformen af – og også startskuddet til at få intensiveret kajak træningen lidt frem mod VM.
Alle master damerne startede samtidig, og man kunne på den måde både konkurrere med og få glæde af roere i andre aldersgrupper.
Strategien var at komme hurtigt fra start og se, hvem der kunne være med på et samarbejde. En yngre roer Lise Gram og jeg fik hurtigt et hul til resten af feltet. Da vi ikke var direkte konkurrenter, blev vi hurtigt enige om at hjælpe hinanden rundt – så måtte vi tage det interne opgør på sidste omgang. Læs resten

DM Masters sprint kajak, Brabrand Sø d. 6.6.2015

DM5000m2Afbud til DM i triathlon pga lyskenskade blev i stedet til en gang ren retro kajak! Godt armene kan, når andre kropsdele strejker.
Der er over 20 år siden Anne-Mette sidst har stiftet bekendtskab med distancerne til kortbaneroning, så det var med spænding at der skulle prøves kræfter med 200m, 500m og 5.000m i enerkajak ved DM på Brabrand Sø.
Jeg havde glædet mig til masser af sol, spejlblankt vand og ellers en hyggelig dag med nogle gode konkurrencer på vandet. Det blev i stedet en yderst udfordrende dag med store bølger og masser af vind – en dårlig kombi med smalle kapkajakker. Læs resten

DM marathon kajak, Hvidovre d. 7.9.2014

Årers DM slag stod i Hvidovre, hvor Anne-Mette ikke har roet siden de legendariske juleræs i 90′ erne. Arbejdet kaldte lørdag, så det var ikke muligt at forsvare DM titlen i enerkajak. I stedet blev Anne Mette kapret til en 2′ er kajak om søndagen af den noget yngre Helene fra Ålborg. Det kvalificerede makkerparret til at ro i yngste mastergruppe 35-39 år. Uden nogensinde at have roet sammen før, mødtes vi lørdag aften i Odense for at vælge kajak. Desværre kunne klubbens kap-toer ikke indstilles, så jeg kunne ro optimalt. Derfor faldt valget på den noget tungere og langsommere turkajak. Det ville dog give mulighed for at trække igennem uanset vejret.
Vi glædede os til løbet, hvor 8 kajakker var til start. På startsignalet røg vi afsted som skudt ud af en kanon og kom med i førergruppen, hvor hele 5 både var samlet. Det tegnede til at blive et spændende og løb. Men en kajak kæntrede i den tætte dyst på første omgang og en anden sakkede bagud, så vi var 3 tilbage foran. På de 17,5 km var der 4 strandoverbæringer. De gik alle rigtig fint trods den tunge kajak, og vi var nu kun 2 i front. Vi lå med en rigtig god fornemmelse af overskud.
I 3. Overbæring må jeg droppe mit siddeunderlag, som ikke længere lå ordentligt. Og så fik vi pludselig udfordringer med at sidde lige i kajakken. Jeg blev ved med at glide helt ud i den ene side af sædet, og Helene kæmpede bagi for at rette op til den anden side. På de sidste 2 km blev det så slemt, at vi måtte opgive at være med i opløbet, som vi ellers havde glædet os til. Vi var lidt ærgerligt over at miste muligheden for at vinde guld på de sidste km, men alligevel godt tilfredse med at vi i feltets tungeste kajak og eneste turbåd kunne sidde med foran. Så vi endte med at blive godt tilfredse med sølvmedaljerne efter en god og tæt dyst. Og så taper jeg i øvrigt underlaget ordentligt fast næste gang!

NM marathon kajak, Silkeborg d. 5.7.2014

GULD!!
På Silkeborg Langsø skulle slaget på marathon distancen stå mellem de nordiske lande – i øvrigt var det åbne nordiske mesterskaber, så alle nationer kunne deltage.
Anne-Mette, der har holdt lidt liv i kajakken efter erhvervelsen af en konkurrencedygtig model, skulle selvfølgelig være med i masterklassen.
I kajakklubben er der trænet lidt ekstra i at komme op af kajakken og i igen i en fart. Det er vigtigt, når man skal op og løbe med kajakken – en væsentlig del af en marathon konkurrence.
Master roere skulle ro 17½ km fordelt på 4 omgange a´4 km og til sidst en lille omgang på 1½ km. Mellem hver omgang var der en ca. 300 m lang overbæring, som altså skulle forceres 4 gange. Det er her tilskuerne holder til. Ligesom ved Magasindammen på Hubertusjagten, er det i overbæringerne der kan komme god underholdning i form af utilsigtede vandgange og slåskampe. Men man kan selvfølgelig også nyde synet af de dygtige kajakroere der har øvet sig grundigt, så det ser let og elegant ud. Løbet kunne også følges live på storskærm, så tilskuerne kunne følge med i hvad der foregik ude på vandet også.
Anne-Mette var med i enerkajak – K1, hvor alle aldersklasser blev startet samlet i et stort felt: Læs resten

Odense Kajak Marathon d. 6.6.2014

Odense Havn og Kanal var i pinsen rammen om det tilbagevendende kajak løb, Odense Marathon. Sidste år vandt Anne-Mette løbet i enerkajak, men denne gang skulle udfordringen tages op i 2´er kajak sammen med klubkammeraten Søren.
Løbet skydes i gang i bunden af Odense Havn, hvor der dannes godt med refleksbølger fra de startende kajakker, så det er med at lægge sig i front. Det lykkedes nu også at komme af sted med de første kajakker. Vores 2´er kajak laver en rigtig god bølge, der giver mulighed en god “hænger”. Så vi havde konstant et par kajakker med på slæb. Vi tog selv alle føringerne i håb om at holde tempoet højt og vores konkurrenter bag os. I vores klasse var både herre, mix- og damekajakker, men vi fik lagt en god afstand til dem alle fra start. Der skulle roes 3 omgange på en 7 km rute. Vi passerede den nye Odins Bro og mødte også store skibe, der skulle ind i kanalen. Det gav en masse uroligt vand, men gav os ikke problemer i den stabile kajak. Vores største problem var derimod at sidde så længe i kajakken. På sidste omgang hoppede Anne-Mette rundt i båden, som om der var en ål med om bord. Grænsen for, hvad der var behageligt for bagdelen, blev overskredet flere gange. Men med ondt i rø… lykkedes det alligevel at komme i mål som første 2´er kajak og vinde slutspurten over vores påhæng.

Paradisløbet, Silkeborg d. 11.5.2014

Så er kajaksæsonen skudt i gang. Anne-Mette var med på maraton distancen i Silkeborg, hvor den 24 km lange rute går af Remstrup Å og en tur rundt om Paradisøerne – så garanti for en smuk rute. Men der var nu ikke meget tid til at nyde naturen.
Anne-Mette havde sat sig i en K2 (to´er kajak) med klubkammeraten Søren, og ambitionerne fejlede ikke noget. Vi gik efter at passere målstregen først. Alle K2 blev startet sammen, så planen var at hægte sig på en hurtig herrekajak. Sådan gik det ikke. De hurtigste roede udtagelse til landsholdet og havde derfor travlt, og motionisterne kom ikke rigtig ud af hullerne i starten. I stedet kom vi efter en forrygende start af sted sammen med en anden mix-kajak. Da et lille herrefelt på 3 både kom op, fik vi placeret os helt optimalt i “smørhullet” – stedet mellem de andre kajakker, hvor man får mest glæde af deres bølge. Læs resten

Havneræs, Århus d. 2.3.2014

Havneræs finalen var i dag henlagt til Brabrand Sø, hvor der dog ikke var nogen havn.
Anne-Mette var igen med i damefeltet på 10 km distancen. Belært af vanskelighederne ved sidste havneræs med at ligge i startbølgerne fra de hurtigste herrer, fandt Anne-Mette nu en god startposition yderst i feltet. Så skulle der bare gives god gas fra start, så dem bagved fik bølgerne i stedet. Den taktik lykkedes, for Anne-Mette kom ud af starthullerne med de forreste herrer. Så var det jo bare om at finde nogle jævnbyrdige at samarbejde med. Det lykkes at blive hægtet på en ganske arbejdsvillig herre, der gerne tog størsteparten af føringerne. Gentleman! Vi fik sammen trukket os ind på en lille gruppe foran, som vi så arbejdede sammen med på de sidste 5 km. En af herrerne var ikke så spurtstærk, så han ville gerne have rystet os af før opløbet. Han prøvede uden held at rykke fra os andre flere gange. I stedet blev han selv sat af i sidste vending, og Anne-Mette kunne liggende på en god hænger ro i mål som første dame og blandt de første 10 herrer i kapkajak.