Nordfyn Rundt, Bogense d. 28.4.2012

Der skulle nogle km på kontoen. Derfor besluttede Line, Anne-Mette og Anni at stille op til Nordfyn Rundt – 100 km. Vi stod bagerst i starten, for vi var selvfølgelig de eneste som var kørte på MTB og havde trækstang med for det tilfælde, at en af os skulle kommer i problemer. Altid klar til at hjælpe hinanden. De første 50 km gik hurtigt. Vi havde endda overskud til at få trukket en lille flok med til forpleningszonen. Men regnen tog til, regnjakkerne skulle på, dunke fyldes, og der skulle tisses af. Og hov, væk var vores lille gruppe, inden vi var klar. Men det skulle vise sig, at vi hentede dem og de kom aldrig på hjul igen. Nu trak varmen i mål, så vi trampede til og susede forbi flere små grupper. De sidste 2 km skruede vi yderligere op og satte vores egen lille indbyrdes konkurrence i gang. Anne-Mette vandt spurten, meget velfortjent da hun havde taget et stort slæb foran hele dagen. Og det viste sig at vi på vores MTB var dagens 3 hurtigste damer med et snit på 28 km/t – ganske tilfredsstillende på brede dæk.

MTB-O Trimtex Cup, Hannerup og Vrøgum d. 20.-21.4.2012

Årets MTB-O cup blev skudt i gang i Hannerupskovens fede terræn. Første dag stod på sprint, der bestemt ikke er Anne-Mettes favorit distance. Posterne blev fundet uden det store besvær, men det lykkedes aldrig at finde et rigtig flow og stole på beslutningerne, så der gik for meget tid med at dobbelttjekke kortet. Tiden rakte til en 2. plads, men Anne-Mette var ikke helt tilfreds med løbet. Efter 30 min på ruten var der overskydende energi i benene, så bakkerne blev lige kørt et par gange mere, inden turen gik hjem mod sofaen og restitution. Næste løb var længere vest på. Der skulle køres langdistance i Vrøgum Plantage, der byder på fladt men meget varieret terræn. Der er en del kampvognsspor i området, så dem gjaldt det om at holde sig langt væk fra med mindre man ville trække cyklen i tungt sand. I Vrøgum var det Anne-Mettes favorit – langdistance, så der var håb om en bedre indsats. Det lykkedes også at få lavet gode rutevalg og samtidig holde god fart i cyklen. På den måde fik Anne-Mette hurtigste stræktid på 15 af de 16 poster og vandt dagens løb med 18 min til 2. pladsen.

Tværs over Jylland al la Sydfyn – træningsweekend d. 13.-15.4.2012

Planen stod egentlig på løb/trekking med oppakning fra Blåvand til Vejle, men det blev afløst af 3 dage på Sydyn i smukt forårsvejr med Camilla som kaptajn. Vi startede med svømme program, bjærgning og dykkeøvelse i Højme svømmehal fredag aften. Det kan afsløres at Anni ikke bestod bjærgning af Camilla, så godt hun er en god svømmer selv. Suppe til natmad og overnatning i Dalum. Tidligt næste morgen stod vi endnu en gang op til duften af Tines nybagte boller for derefter at stå i kajakklubben kl. 8.00 til en kajak tur på en smuk forårs morgen.  Over middag stod vi klar til MTB-O i Svanninge Bakker, Hvorefter vi snuppede en længere tur med bakkerne i omegnen, så vi fik set alle udsigtspunkterne, den berømte golf bakke og “knolden”. Læs resten

Påske O-løb Rømø d. 5.-8.4.2012

Ikke engang et døgn efter MTB-O campen, skulle Camilla Gry videre med Odense orienteringsklub til påskestævnet  på Rømø, så cykeltøjet blev skiftet ud med løbetøj og sko. Klubben havde lejet Rømø Kurhotel, som fungerede som en velplaceret base under hele stævnet. Der blev løbet i hhv. Rømø Nørreland, -Midtland og -Sønderland. Camillas oprindelige plan var at deltage med Team Fit4Run i adventurerace på Møn, men den plan blev forpurret af skader. Så hun kunne ikke nå tilmeldingsfristen og måtte løbe udenfor konkurrence på de åbne baner. Men det blev alligevel til nogle gode løb på de længste baner. Målsætningen var at få erfaring med det varierede terræn i plantagerne og de berygtede åbne klitter og heder – gavnligt til West Coast eXplorer. At komme inde fra tæt lukkede troldeskove til de åbne hede vidder var en lækker og orienteringsmæssig alsidig oplevelse. De første dages fejl, blev der rettet op på, så erfaringerne med Rømøs terræn kan sjovt nok reduceres til: “Øvelse gør mester”.

4 timers Cykel X-perten MTB, Morud d. 6.4.2012

Cykling Fyn på banen med et nyt koncept – 4 timers duo på banen ved Svanesøen. Vi har trænet på banen et par gange de sidste uger, og den var super god og hurtig. Men med udsigt til regn på løbsdagen var vi noget bekymrede. Det regnede da også fra start til slut, men heldigvis var banen fin de første timer for så at blive mere og mere glat og vanskelig. Anni og Line dannede par i dameduo. Anni var mødt op trods dårlig mave, så hun så noget ynkelig ud. Men på Team Fit4Run svigter man ikke sine holdkammerater. De fik alligevel kørt nogle rigtig gode tider, men desværre gik Lines gear i baglås til sidst. Anne-Mette kørte i mix-klassen med Jan. Jan lagde hårdt ud, så de førte klassen fra start til slut og endte 4 omgange foran nr. 2. Anni og Line vandt dameklassen – og deres omgange rakte til en 2. pladsen i mix-rækken. 4-timers racet var en god løbsform. Man fik et par timer med høj intensitet, og der var en rigtig hyggelig stemning trods regn og mudder.

MTB-O Camp, Hillerød d. 30.3.-3.4.2012

Camillas gamle truck bestod testen og fik fragtet både ryttere og cykler sikkert frem til 5 dage med kort og kompas. Camilla og Anne-Mette deltog i den traditionsrige MTB-O camp, som i år blev afviklet i skovene på Nordsjælland. Flere landshold og over 200 deltagere var klar til at trampe stierne tynde. Vi lagde hårdt ud med natorientering, hvor Ay-uppen igen viste sit værd som projektør. Når man kører rundt og leder efter poster i mørket, får man et ekstra adrenalin-sus. Totalt fedt. Mindre fedt var det dog, at Anne-Mette tabte en pedalarm, men det kunne der rodes bod på ved at finde reservedele hos værterne Anna og Malene. Læs resten

DM adventurerace Sørø d. 20.-22.4.2012

Camilla fortæller fra løbet: Med kun 5 dage til start, kom jeg med på et afbud på Ettrup Adventures Racing Team. Ud af de to friske fyre, som jeg skulle race med, kendte jeg kun den ene – spændende!
Starten gik fra Stigsnæs Havn ved Agersøfærgen fredag aften kl. 22. Værsgo, hop i og svøm ca. ind til stranden. Herfra videre på 10 km o-løb til Skælskør. Her ventede vores to forrygende hjælpere, og skiftet til inliners gik kvikt. Hjælperne kom vi til at møde 7 gange i skiftezonerne.  Inline turen sluttede i Gerlev efterfulgt af 5 runder på MTB-singletrack ved højskolen, mere MTB og senere et stjerneløb i Sorø med teambuildingaktiviteter (bue og pil, abseil, mere reb, pusterør, puslespil og 2 tekniske o-løb). I morgentågen kom vi til øksekast hos Hr og Fru Danmark på en yndig gård. Læs resten

Webike Cup racer 1. afd., Fåborg og MTB Powercup 1. afd., Svanesøen d. 24.-25.4.

Med 17 damer tilmeldt Webike cuppen på racer, er der lagt op til nogle gode løb. 1. afd. blev kørt i Fåborg, hvor en hård og bakket rute skulle køres 3 gange. Anne-Mette stillede op for MIC, hvorfra vi  kun var 2 til start. Så vi regnede ikke med at skulle styre begivenhederne. Men bakkerne blev Anne-Mettes fordel, for her begyndte flere i gruppen at falde af, og der lød prusten og stønnen rundt omkring. Da den lange seje golfbakke var passeret 2. gang var Anne-Mette alene i front, og så var det jo bare om at holde føringen hjem. Det blev til en sikker sejr, og næste afd. køres i løbets førertrøje. Stor ros for sikkerheden på ruten. Som førende rytter kunne man hele tiden køre bag en motorcykel, der varslede øvrige trafikanter, ligesom der i alle sving var opmærksomme vejvisere. Og lækkert tiltag med dejlig varm suppe efter et fugtigt løb.
Dagen efter bød på MTB cup. Camilla og Anne-Mette mødte op med noget stive stænger, men det skulle jo nok køres væk. Camilla mente hun skulle køre restitutionskørsel. Men da starten gik var det vist svært at holde igen. Så vi gav hvad der var i benene og kom ind som de 2 første damer efter 5 omgange på det sprøde spor.