Grand slam…..

Camilla har som den første kvinde nogensinde gennemført alle 4 ultraløb i Beyond the Ultimate serien: Jungle Ultra, Desert Ultra, Mountain Ultra og nu senest Ice Ultra, hvor hun har netop krydset mållinien i Jokkmokk, Sverige. Fantastisk præstation!!!

Vi trækker hinanden op! Ekstra ressourcer…..

Her er lidt om vores erfaringer med træksystemer og vores tanker omkring det. Vi har trænet og afprøvet alle systemerne, og de fungerer godt for os.
Generelle overvejelser omkring træksystemer:

  • De skal sikre og lette transport ved defekter, skader og træthed
  • Giver mulighed for at udnytte holdets resourcer så holdet fælles tempo øges
  • Sikrer at man er i kommunikations afstand.

Krav til træksystemer i adventurerace:

  • Det skal være sikkert, stabilt og let at anvende
  • Det skal være flytbar
  • Det skal bidrage effektivt til at øge holdets samlede fart
  • Det skal være let
  • Det skal kunne hjælpe os i nødsituationer

På teamet kender vi hinandens stærke og svage sider rigtig godt, og vi prøver altid at planlægge og fordele opgaverne i et race, så vi hver især bliver brugt mest “energivenligt” og sikkert.

Cykletræk.  
Vi har prøvet os frem for at finde det rette længde af selve trækstangen og elastikken. Cykeltrækket er lavet af en gammel cykelskærm med påskruet aluminiums rør, hvori der løber en elastik. Det kan let flyttes fra den ene cykel til den anden, alt efter hvem der skal trække. Man skal hurtigt kunne hægte sig på trækket og slippe igen, uden risiko for at elastikken kommer i hjulene. Læs resten

Ice Ultra madpakke.

En appetitvækker.
Camilla er snart on the ice og har gjort madpakken til Ice Ultra er klar! 5,9kg! Mange ting har været en tur i fryseren før prøvesmagning og herefter måtte bla. geler og vingummibamserne blive hjemme fra eventyr. Marcipanbrød, hjemmelavede chock-lakridsmandler og selvfølgelig cup a soup er et hit.

Det er kun de 4 rækker længst mod højre, der er til rygsækken. Resten nyder jeg i campen i dagene op til start.
Jeg bliver muligvis nød til at sortere 400g fra…

Team træning, Houstrup d. 7.-9.2.2014

Vi kan vist roligt slå fast, at vi er et hold med traditioner. Vores faste træningstur i februar bringer os år efter år til vesterhavshytten ved Houstrup. Her er der masser af gode træningsmuligheder lige udenfor døren.
Med ankomst sidst på eftermiddagen kunne der lige nåes en god løbetur, mens vores kok Jan tilberedte aftensmaden. Så var weekenden skudt igang. Malene havde proklameret 6 træningspas til lørdag – det blev dog nærmere til 6 timers træning.
Vi fik monteret kortholder på Tines MTB, så hun kunne guide os ud på en omvej til Blåbjerg. God opvarmning i modvind! MTB sporene i Blåbjerg Plantage var overraskende gode. På trods af en masse regn fredag nat var det super fine spor, så vi muntrede os et par timer, inden vi igen begav os på endnu en omvej hjem. Det gælder jo om at få nogle km i benene.
God frokost, OL på TV og varme i pejsen kan jo få enhver til at synke dybere i sofaen. Men sådan gik det ikke for Team Fit4Run. Læs resten

Havneræs, Silkeborg d. 2.2.2014

Endelig lækkert vejr med dejligt solskin, varmegrader og vindstille. Så er det jo lige til en tur i kajakken og en gang havneræs på Remstrup å ved Silkeborg, hvor der stadig er isfrit.
Dameklassen i kapkajak på 10 km talte denne gang 12 kajakker, så der var lagt op til sjov konkurrence. Det blev desværre spoleret lidt af, at vi blev startet sammen med herrefeltet. Dels gjorde det starten vanskelig med alle bølgerne fra de hurtigste herrer – dels mistede man overblikket over konkurrenterne. Anne-Mette, som normalt er hurtig starter, måtte kæmpe noget med bølgerne. Så konkurrenterne skulle indhentes bagfra på resten af ruten. Det er hårdt arbejde, når man ligger alene og de andre kan samarbejde om at holde afstanden. Men de foranliggende blev indhentet en efter en. Endelig kom jeg op til gruppen med den tyske pige, som jeg havde spurtopgør med ved sidste havneræs. Håbede på revanche, men der var brugt for mange kræfter på at komme frem i feltet. Men en dejlig dag på vandet blev det.
I kajakken foretrækker jeg uldstrømper til at holder fødderne varme, så den nye uldne kompressionsstrømper fra +Plussock gjorde lykke i dag. Det er utrolig lækkert med både varme fødder og underben samtidig med kompressionen. Virkelig en genistreg, som er anvendelig til mange idrætsgrene i den kolde tid !!