Nordisk Extrem Marathon, Silkeborg d. 31.5.-1.6.2014

Anni og Gry var med ved et af Danmarks hårdeste extrem løb. Her er en lille historie om oplevelserne.

DAG 1
Gry og jeg havde i lang tid gået med en drøm om at blive de første kvinder til at gennemføre kongedistancen med 70 km orienteringsløb incl. oppakning. I rygsækken var alt det obligatoriske udstyr: Et omsyet Harald Nyborg telt som med stænger vejer 750 g, letvægts soveposer og liggeunderlag, hjemmegjort kogegrej af foliebakker, tør trøje til natten, tørkost og energi. Vi havde på forhånd regnet med at bruge ca. 8 timer med at løbe pr dag, så meget af vægten var energi og vand.
På start linjen blev vi mødt af stor opbakning og hyldest fra de andre løbere, da det blev annonceret at vi som første rent kvindehold skulle forsøge at gennemføre X70. Så kom informationen om, at gennem de 12 år løbet har eksisteret er gennemsnittet på gennemførelse kun 3 ud af 10 hold. Det rystede os et kort øjeblik, men gav også enorm meget blod på tanden.
Vi havde alle fået udleveret en GPS tracker, så andre kunne følge os live hele vejen. Men det gav også mulighed for selv at nørde kort bagefter, og se hvor vi satte de andre eller selv havde bommet. Læs resten

Stamina 12, Ledreborg Slot d. 24.5.2014

En dag med skybrud eller solskin?

12 timers MTB løb ved Ledreborg slot var en hurtig beslutning for Anni. 3 dage før løbet manglede Slagelse MTB ladies en på deres trio hold. Det var for fristende, så Anni slog til.
Men det var bekymrende vejrmeldinger. Natten inden løbet, blev der varslet skybrud, så fortrød lidt at jeg var så kæk. 12 timer i regn og mudder er ikke altid er lige sjovt, og det slider hårdt på cyklen.
Men der blev helgarderet og pakket en masse ekstra tøj, og så drog jeg mod Lejre for at mødes med Rikke og Britta fra Slagelse MTB. Her blev jeg modtaget i solskin, og det viste sig at holde hele dagen. Når det så er et super spor, flot stævneområde og sidst men ikke mindst to seje MTB damer fra Slagelse bliver det ikke bedre.
Britta skulle lægge ud og køre første omgang for holdet. Hun kom godt fra start og kom ind som første dame, den føring holdt  dagen igennem. Efter 12 timer med gode tider på omgangene kunne vi trille i mål som nr 1 i dame trio.
Sporet ved Ledreborg Slot kan varmt anbefales til de knap så rutinerede ryttere og også til dem som har mod på en solo tur på 12 timer. Der er ikke manger rødder – i stedet masser af grusstier, udsigt til slot, skov, duften af ramsløg og rigtig godt flow.
Tak for turen til Rikke og Britta. Vi ses forhåbentligt på sporet ved anden lejlighed.
     

KMD 4:18:4 triathlon, Odense d. 24.5.2014

Årets første triathlon for Anne-Mette – en sprintdistance med god mulighed for især at træne skifte frem mod sommerens Xterra og VM i cross triathlon.
Stævnepladsen ved Odense Friluftsbad summede af stemning lige fra morgenstunden. Over 500 deltagere var klar til at prøve kræfter med de 3 discipliner. Der var alt fra debutanten med tunge hverdags cykler til garvede triathleter med pladehjul og resten af udstyret i orden. Men fælles for alle var, at de var kommet for at få en god dag.
Da første deltager hoppede i vandet, skinnede solen fra klar himmel og der kunne fint køres i shorts og korte ærmer. Man glemte næsten, at der skulle startes med en kold dukkert og 400m svøm. Anne-Mette var dog iført våddragt, så der ikke skulle bruges energi på at holde varmen. Deltagerne blev startet med ca. 10 sek. mellemrum. Svømmeturen gik fint, og i en tid bedre end forventet. Der gik dog lidt ekstra tid i skiftezonen med at få den snævre dragt helt af og komme videre på cyklen. Læs resten

Powercup 2. afd., Hannerup d. 21.5.2014

Endelig et MTB løb i Hannerupskoven! 2. afd. af Powercuppen var rykket til Fredericia, hvor der var lagt en rigtig hård rute med masser af tekniske passager og højdemeter. I dameklassen var der denne gang mange til start – og mange til at bejle om de første placeringer, så det skulle blive en hård dyst fra start til mål.
Damestarten gik efter herre 40 og motionsklassen, så vi måtte kæmpe os forbi en del herrer. Ikke en nem opgave på de smalle singletrack, og man skulle passe på ikke at blive sat af konkurrenterne, når de overhalede forankørende. Pulsen lå konstant i det røde felt – enten fordi det gik op af bakke eller fordi man trampede som en gal i pedalerne for at kæmpe sig længere frem i feltet. Og uden lette lige stræk var der ikke meget tid til at få suget væske ud af dunken.
Anne-Mette fik disponeret løbet fornuftigt og kørte 4 omgange med stabile tider. Som løbet skred frem og de andre tilsyneladende gik lidt kolde, lykkedes det at arbejde sig frem og på sidste omgang holde 3. pladsen. Det må siges at være tilfredsstillende i det hårde felt. Næste afd. af Powercuppen køres også i hannerup, hvor vi kører den anden vej rundt på sporet. Så mød op, hvis du er til en god gang ræs på et hårdt spor.
Foto: Gert Lykke Jensen

Træning med WATeam, Harzen d. 14.-18.5.2014

Harzen indbyder med gode stigninger og lækre singletrack, så Anne-Mette var ikke sen til at tage imod invitationen fra WATeam. Deres årlige træningstur gik denne gang til Altenau, og 21 friske WATpiger og WATnisser var klar til at tage udfordringen med bjergene op.
Vi fik 4 gode cykeldage med dejligt vejr og udfordrende terræn med mange højdemeter. Med Signe og Claes som kortførere kom vi rundt på spændende spor – ikke altid lige efter planen. Men det er jo sjovt ikke at vide, hvad der venter rundt om næste hjørne. Jan kunne huske mange ruter fra tidligere ture, så efter hukommelsen guidede han os ud på flere sprøde stier.
Enhver tur til Harzen skal krydres med en bestigning af Brocken, så der kom vi også op og nød udsigten, inden den lange lækre nedkørsel der satte tilliden til bremserne på en prøve.
Altenau viste sig at være et godt udgangspunkt for mange forskellige ruter, og vores logi – et stort hus med plads til alle under samme tag var perfekt. Så alt i alt en tur med masser af effektiv træning i godt selskab. Læs resten

Fjordagerløbet, Seden d. 13.5.2014

Team Fit4Run holdet linet op – klar til 5 og 10 km. Anne-Mette løb ny PR på 22.12 på 5 km og Anni snuppede 10 km på 43.37

Sponsor-Brian havde samlet en stor flok af Fit4Run pigerne til løb i Fjordager. Det nye løbetøj skulle luftes, og det var på sin plads med et holdfoto.
Ruten går for at være pandekage flad med kun 8 højde meter, og derfor er der gode muligheder for PR enten på 5 eller 10 km. Anne-Mette fik da også klippet nogle sekunder af sin hidtil bedste tid på 5 km, mens Anni efter en 10 timers arbejdsdag ikke kunne presse det maksimale ud af hendes 10 km på den flade rute. Anni blev dog belønnet med en lodtrækningspræmie – så ikke helt tosset alligevel.
Det er altid hyggeligt, når sponsoren kommer og hygger omkring os – og dejligt at også dem der ikke skal løbe kommer forbi og hilser og hepper.

Paradisløbet, Silkeborg d. 11.5.2014

Så er kajaksæsonen skudt i gang. Anne-Mette var med på maraton distancen i Silkeborg, hvor den 24 km lange rute går af Remstrup Å og en tur rundt om Paradisøerne – så garanti for en smuk rute. Men der var nu ikke meget tid til at nyde naturen.
Anne-Mette havde sat sig i en K2 (to´er kajak) med klubkammeraten Søren, og ambitionerne fejlede ikke noget. Vi gik efter at passere målstregen først. Alle K2 blev startet sammen, så planen var at hægte sig på en hurtig herrekajak. Sådan gik det ikke. De hurtigste roede udtagelse til landsholdet og havde derfor travlt, og motionisterne kom ikke rigtig ud af hullerne i starten. I stedet kom vi efter en forrygende start af sted sammen med en anden mix-kajak. Da et lille herrefelt på 3 både kom op, fik vi placeret os helt optimalt i “smørhullet” – stedet mellem de andre kajakker, hvor man får mest glæde af deres bølge. Læs resten

Vejle-Allestedløbet d. 7.5.2014

……. et hyggeligt løb i landlige omgivelser. Dagens duatlontræning for Anni og Anne-Mette bestod af en tur på 20 km MTB til Vejle-Allested, hvor der skulle løbes 9,7 km. Lidt forskelligartede informationer på hjemmesider skabte forvirring omkring starttidspunkt, men vi nåede frem og fik skiftet fra cykel- til løbetøj og var klar på startstregen til tiden. Løberuten gik af små stille veje uden trafik og gennem en lille skov. Første halvdel af ruten gik rimelig let og ubesværet, men på sidste del kom der både en del små stigninger og masser af sving, så det var svært at holde pace. Men ikke desto mindre en fin rute. De mange frivillige hjælpere sørgede for, at vi ikke havde en chance for at løbe forkert undervejs.
Man kunne huske os fra tidligere år, så vi har tilsyneladende gjort os bemærket. Det gjorde vi også denne gang ved med gode løbetider at komme i mål som nr. 1 og 2 i damerækken. Men mest opsigt vakte det, at vi havde tænkt os at cykle de 20 km hjem til Odense bagefter. En god aften med tempo på x-træningen.
Tine havde også fået restitueret efter SOK multichallenge og løb en god 10 km ved Svendborgløbet, så Team Fit4Run fik luftet løbeskoene i det fynske.

Fri fragt og udvidet returret på +Plussock

Vi startede med at bruge +Plussock, fordi det var de bedste strømper på markedet – så blev vi sponsoreret og bruger i dag hele sortimentet fra +Plussock med velbehag.
Strømperne kan hjælpe med at reducere smerter, muskelkramper, hævelser og stivhed i benene. Oveni kan +Plussock give dig lidt mere energi og udholdenhed, så dine løbeture bliver mere komfortable – og måske vigtigst af alt: +Plussock kan hjælpe dig med at restituere hurtigere efter dine træningsture.

Hvis du indtaster promotionkoden “fit4run” på www.plussock.com, får du leveret fragtfrit og med fuld returret i 3 uger, såfremt du ikke bliver tilfreds (også selv om du har brugt strømperne).
Du kan selvfølgelig også finde de lækre strømper på hylderne i FIT 4 Run, Skibhusvej 82 i Odense.
Læs resten

Marselisborg MTB Marathon, Århus d. 3.5.2014

99 km rundt på MTB i en ny udsprunget skov med sprøde spor – det er da verdensklasse!
Som en god test på sommerens længere etapeløb i Polen havde Anne-Mette meldt sig til den lange distance ved Marselisborg MTB Marathon. Der skulle i alt køres 3 omgange a´ 33 km, såfremt man på de 2 første kunne holde sig indenfor tidsgrænsen. Det var en rigtig flot dag med sol, men lidt småkoldt. Varmen fik man dog arbejdet sig til i løbet af de næste mange timer på cyklen. 500 deltagere var tilmeldt løbet fordelt på de 3 distancer.
Ganske smart, så havde man lavet en bred startlinje i bunden af en bakke, så feltet blev ret hurtigt spredt. Vi kunne altså køre ud på første omgang uden de store kødannelser. Med 99 km i vente var det med at økonomisere med kræfterne. Planen var at køre let og ubesværet – gerne i læ på et godt hjul – på de lige stræk og så give gas på de mere krævende steder. De tekniske passager er Anne-Mettes force, og det var da også her, det lykkes at overhale flest. Læs resten