Powercup, Næsby ådal d. 13.9.2014

Sidste løb i sommerens Powercup skulle køres på Anne-Mettes hjemmebane i Næsby, så på med klubtøjet. Banen i ådalen er virkelig blevet optimeret over de sidste måneder, så med lækkert solskin blev det en knastør og hurtig rute. 7 damer var til start i finaleløbet, og der var lagt op til en god dyst om især de første 3 pladser. Maria fra Hedensted kom som ved de øvrige løb først fra start med Sandy og Anne-Mette jagtende på de følgende pladser. Efter ½ omgang kom Anne-Mette op til Sandy og fik overhalet inden passagen med snævre singletrack. Nu var det så om at holde gang i benene og prøve om Marias forspring kunne minimeres. Det lykkedes at få hentet nogle sekunder, men Maria kunne køre i mål som vinder med Anne-Mette 27 sekunder efter. Når man kører for den arrangerende klub er der masser af dejlig opbakning ude på sporet. Det gode vejr havde fået folk frem med madkurve, kobjælder og hænderne var oppe af lommerne, så vi blev klappet og heppet frem. En god dag i skoven med rigtig MTB stemning. Og ekstra lækkert med stor præmiehøst med lodtrækningspræmie både i dagens løb og i den samlede stilling!!

Thurøløbet d. 10.9.2014

Dagens træning for Tine var henlagt til deltagelse i Thurøløbet på 7 km distancen. Et løb specielt lavet til skolerne i lokalområdet, så de yngste løbere var klart i overtal, så gennemsnitsalderen blev trukket lidt op. Solen varmede godt under den fælles opvarmning, og kl. 18 var vi klar til start. Endnu en Fit4Runner (Margrethe Frydenborg) stillede til start, og som forventet var hun hurtigt væk. Derfor gjaldt det om at finde sin egen rytme og ellers få flyttet fusserne. Ruten er meget afvekslende og de mange små bakker trækker tænder ud. Heldigvis kom en herre og agerede hare fra 1,5 km og til mål. Dejlig måde at blive presset lidt ekstra på og øve sig i at ligge i læ. Måtte dog finde mig i at blive overhalet af en anden kvinde 500m før mål, og kræfterne til slutspurten udeblev. Men jeg var alligevel godt tilfreds med at komme rundt på lige over 32 min og med en mindfulness CD som lodtrækningspræmie – den skal holdkammeraterne nok blive glade for at prøve specielt med henblik på “kropsscanning” og “soveøvelse”.
Foto: Claus Nicolajsen.

DM marathon kajak, Hvidovre d. 7.9.2014

Årers DM slag stod i Hvidovre, hvor Anne-Mette ikke har roet siden de legendariske juleræs i 90′ erne. Arbejdet kaldte lørdag, så det var ikke muligt at forsvare DM titlen i enerkajak. I stedet blev Anne Mette kapret til en 2′ er kajak om søndagen af den noget yngre Helene fra Ålborg. Det kvalificerede makkerparret til at ro i yngste mastergruppe 35-39 år. Uden nogensinde at have roet sammen før, mødtes vi lørdag aften i Odense for at vælge kajak. Desværre kunne klubbens kap-toer ikke indstilles, så jeg kunne ro optimalt. Derfor faldt valget på den noget tungere og langsommere turkajak. Det ville dog give mulighed for at trække igennem uanset vejret.
Vi glædede os til løbet, hvor 8 kajakker var til start. På startsignalet røg vi afsted som skudt ud af en kanon og kom med i førergruppen, hvor hele 5 både var samlet. Det tegnede til at blive et spændende og løb. Men en kajak kæntrede i den tætte dyst på første omgang og en anden sakkede bagud, så vi var 3 tilbage foran. På de 17,5 km var der 4 strandoverbæringer. De gik alle rigtig fint trods den tunge kajak, og vi var nu kun 2 i front. Vi lå med en rigtig god fornemmelse af overskud.
I 3. Overbæring må jeg droppe mit siddeunderlag, som ikke længere lå ordentligt. Og så fik vi pludselig udfordringer med at sidde lige i kajakken. Jeg blev ved med at glide helt ud i den ene side af sædet, og Helene kæmpede bagi for at rette op til den anden side. På de sidste 2 km blev det så slemt, at vi måtte opgive at være med i opløbet, som vi ellers havde glædet os til. Vi var lidt ærgerligt over at miste muligheden for at vinde guld på de sidste km, men alligevel godt tilfredse med at vi i feltets tungeste kajak og eneste turbåd kunne sidde med foran. Så vi endte med at blive godt tilfredse med sølvmedaljerne efter en god og tæt dyst. Og så taper jeg i øvrigt underlaget ordentligt fast næste gang!

Firma Multi Motion, Langesø d. 6.9.2014

Til det årlige lokale adventurerace i Langesø havde Tine og Anni fået selskab af Melene fra WATeam som erfaren kortfører. Sammenholdt med lokalkendskabet var målet klart at vinde og komme i mål indenfor 6 timer. Vejrguderne tilsmilede igen i år løbsarrangør og deltagere og kvitterede med højt solskin.
Kl. 8 mødtes vi som nogle af de første for at gøre klar. Der er en del koordinater, der skal tegnes ind, og man skal lige have styr på logistikkortet. Det er et løb med tydelig fokus på det sociale, så dejligt at have tid til at hjælpe andre hold, så de også kan få en god oplevelse. Læs resten