Vinterlang o-løb, Amager d. 25.1.2015

AP.oløbEn 12 km rute med 18 poster på Amager. Hvor svært kan det være og hvor meget natur er der mon på Amager…. var min (Annis) første tanke. Så den napper jeg, selvom jeg ikke lige kan huske, hvornår jeg sidst har løbet et almindeligt o-løb, med mig selv som navigatør.
Malene (kyndig i orientering) havde lokket mig med, da det var på tide at jeg fik styr på kort og kompas.
Inden starten havde jeg en plan A og plan B, så jeg kunne komme sikkert i mål igen.
Plan A var at løbe bag Malene til post 1 og samtidig finde ind på kortet og komme sikkert i gang og så ellers stikke af så hurtigt som muligt, da jeg vidste jeg var hurtigere på løbeben men ikke på orientering. Rask gik det mod post 1, og jeg syntes slet ikke jeg var med på det kortet, så jeg valgte at blive bag Malene til endnu en post. Hun var heldigvis så venlig også at fortælle, at jeg skulle bruge kompasset og få vendt kortet rigtigt inden vi løb videre – aha det hjalp, og så var jeg i gang – troede jeg. Næste sted hvor jeg ville dreje var igen helt galt, og nu tog jeg beslutningen om at blive ved Malene i hvert fald til midtvejs – altså til post 9-10 stykker. Jeg løb det meste af tiden lidt foran, så jeg lige kunne stå og orientere selv, men ikke længere væk end jeg kunne nå at smutte efter Malene igen.

Læs resten

Kong Vinter d. 10.1.2015

AP.NYar2Årets første adventure race hedder som altid Kong Vinter, og her er vejret hvert år den største faktor ift. gennemførelse. I år kunne man passende have omdøbt racet til Kong Egon, eftersom netop denne storm fik en afgørende betydning for arrangører og alle hold.
Malene var igen lånt i WATeam som skarp kortfører med Tine og Anni som teammates og trækdyr. Vi mødtes kl. 8.30 i en lille by på Sjællandsodde for at gøre os klar. I timerne op til løbet havde vi fulgt godt med i vejrudsigten samt på løbets hjemmeside for at høre, om det ville blive aflyst. Men da vi stod ved starten var vinden forholdsvis rolig, og vi blev af arrangørerne forsikret om, at de løbende ville holde øje med vejrsituationen og annullere løbet, hvis man fandt det nødvendigt. Men som hold har man selvfølgelig også selv ansvar for at vurdere situationen og sin egen sikkerhed. Vejrudsigten havde trods alt meldt om storm med vindstød af 25-30 m/s tiltagende fra kl.15.

Læs resten