VM crosstriathlon, Extremadura Spanien d. 31.10.2021

Verdensmester AG 55-59

Anne-Mette fik uventet en mulighed for at forfølge årets store mål – VM i cross triathlon. Det ellers aflyste VM i Holland blev nu i stedet afviklet i Spanien. En smuttur til sydens sol og varme lød som en god ide´ som afslutning på sæsonen.
Men der var ingen sol i Spanien. Massive regnmængder i dagene op til VM i Extremadura forvandlede det ellers tørre og støvede landskab til et mudderælte ud over det sædvanlige. Men det skulle vise sig at være godt for mig.
Allerede inden jeg kom i våddragten var alt mit tøj og grej gennemblødt af den kraftige regn. Stævnepladsen sejlede. Et trist skue, men det skulle ikke stoppe os. Age Group damerne startede sidst, så jeg havde nogle at jagte.
Løbet var visualiseret flere gange, og jeg følte mig godt forberedt. Jeg slap rimelig godt fra svømningen, som er min svageste disciplin. Hurtigt skifte og ud på MTB.
Aldrig har jeg kørt i så meget vand og mudder. De ekstreme regnmængder havde udover mudder, forårsaget nye floder som gik helt op til sadlen. Man håbede det bedste i hver vandpassage, for man kunne ikke se hvor dybe de var. Trods de vanskelige forhold havde jeg en fest på cyklen. Mange havde det svært, men jeg fandt de lette gear, holdt mig fint flydende gennem mudder og vand, overhalede en masse og holdt mig på cyklen.
I skiftet til løb kunne jeg ikke se, hvor mange af mine konkurrenter, der havde sat cyklen. En hovedregning sagde mig, at der højest kunne være en foran. Med vand, sand, grus og andet godt i skoene gik jagten på øverste podieplads nu ind. Heldigvis var der stadig lidt i benene til at løbe guldet hjem. Speakeren talte kun spansk. Så først til præmieoverrækkelsen fandt jeg ud af, at målet var nået, og jeg stod på podiet som verdensmester med den fedeste fornemmelse. At min rejsemakker Karsten Arnfeldt Olsen også blev verdensmester fuldendte bare festen.
Jeg er taknemmelig for, at mine træningskammerater Lise og Anette har været med på en stor del af rejsen og delt mange træningspas med mig. Fedt med selskab, især når det er hårdt. Og alle turene i møgvejr gav bonus.

Der er lukket for kommentarer.